Educació

Govern aprova el reglament de les borses de treball del cos d'Educació

L'Executiu manté el preu de l'abonament del transport escolar i bus lliure per al proper curs

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.SFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat avui el reglament de funcionament i gestió de les borses de treball del cos d'Educació, un dels més voluminosos quant a persones dins de l'administració, tal i com ha recordat la ministra Ester Vilarrubla. Durant la compareixença posterior al consell de ministres, la titular d'Educació i Ensenyament Superior ha explicat que aquest nou reglament formalitza l'existència i funcionament de les dues borses de treball ja existents, la del personaltècnic d’educació i la del personal desuport educatiu.

En aquest sentit, ha indicat quecadascuna d’aquestes borses estàestructurada per llistes de candidats que aspiren a poder cobrir, com a personalpúblic interí (abans anomenats eventuals), els llocs de treball dins el cos d’Educació que no han estat cobertsper funcionaris o per treballadors públics indefinits com ara places vacants,substitucions provisionals, cobertura de funcions estructurals i periòdiques,l’execució de projectes temporals o l’excés de tasques per un temps limitat. Vilarrubla ha recordat que amb la pandèmia, ha sigut una tasca difícil anar cobrint les places vacants.

La ministra també ha exposat queel procés de selecció garanteix el respecte delsprincipis d’igualtat, mèrit, capacitat, publicitat, transparència i concurrència, i que"busca incorporar al cos els candidats més ben preparats per tal de seguir oferint un servei educatiu de qualitat". És per aquest motiu que el text recull la creació d'un Comitè d'admissió de candidatures com a òrgan encarregat d'admetre les sol·licituds dels candidats, que seran avaluats seguint un sistema especific, tenint en compte la formació rebuda, l'experiència professional, el perfil multilingüe i l'exercici de funcions associades als llocs de treball. Aixi mateix, el nou reglament defineix una convocatòria d'accés a les borses ordinària anual, i una altra d'extraordinàries específiques.

Finalment, els candidats romanen a les borses mentre compleixin els requisits establerts en el lloc de treball i que poden donar-se de baixa de manera temporal durant un període no superior a dos cursos.

Preu transport

D'altra banda, el Govern ha aprovat avui l'obertura del període d'inscripció del transport escolar i bus lliure pel curs 2021-2022, que mantindran un any més els mateixos preus. En aquest sentit, cal recordar que els abonaments del bus lliure que s'hagin adquirit els cursos anteriors es renovaran automàticament sense haver de tornar a fer la sol·licitud. El preu pels viatges il·limitats entre l'1 de setembre del 2021 i el 31 d'agost del 2022 és de 215,76 euros, mentre que pel període de l'1 de març al 31 d'agost és de 107,88 euros. Els preus són els mateixos per al transport escolar: 215,76 per dos viatges i 107,88 euros per un viatge.

tracking