Reciclatge

La llei d'economia circular prohibirà determinats productes de plàstic d'un sol ús

Calvó diu que la prohibició serà en un termini raonable per tal que es puguin buidar els estocs

La llei d'economia circular prohibirà determinats productes de plàstic d'un sol úsSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de llei d'economia circular, que es preveu que entri a tràmitparlamentariabans de l'estiu, prohibirà determinats productes de plàstic d'un sol ús. Així ho ha indicat aquest matí en roda de premsa la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, SílviaCalvó, qui ha assenyalat que els articles de plàstic que ja disposen d'una alternativa sostenible, com per exemple els bastonets per a les orelles o els plats icobertsquedaran abolits en un termini raonable "perquè els centres comercials puguin retirar els estocs".

A més, ha afegit que per aquells productes que encara no disposen d'una alternativa es preveuen elaborar plans de reducció per disminuir-ne el consum durant els anys vinents.

Durant la roda de premsa, la directora del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer, també ha realitzat un balanç de la gestió dels residus a Andorra durant l'any passat, i ha manifestat que s'han recollit 133.000 tones de residus durant el 2020, el que suposa una reducció d'un 1,5% respecte a l'exercici anterior. A més,Calvói Ferrer han posat en relleu que la gestió dels residus s'ha vistreduïdaen línies generals a causa de la irrupció de la pandèmia i la manca d'activitat turística.

tracking