Parròquies

Sant Julià insta a acabar les urbanitzacions

S’aprova un reglament que permetrà a la corporació fer les obres que manquen i cobrar els imports als particulars

Sant Julià insta a acabar les urbanitzacionsCOMÚ DE SANT JULIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Julià podrà acabar les obres pendents de les urbanitzacions que no realitzen els privats i després cobrar-los els imports resultants. Així ho va aprovar el consell del comú de divendres. “Ens estem trobant que hi ha moltes urbanitzacions en què no s’estan acabant de fer les obres comunes per part dels particulars i això perjudica el creixement de la parròquia”, va explicar el cònsol major lauredià, Josep Majoral. A la pràctica, segons va explicar el dirigent, “el comú tindrà mecanismes per executar els imports que no es paguin”. La primera serà la de la Font de la Vall, ja que amb aquesta fórmula es faran obres per un import del 20.000 euros que després es cobraran als privats.

En la mateixa sessió, la minoria va tornar a posar de manifest les diferències amb l’actual equip de govern. Concretament, ja en el primer punt de l’ordre del dia, en què la majoria va proposar reconduir al 2021 2,14 milions d’euros pendents de l’any anterior d’entre altres actuacions les obres del dipòsit d’aigua de Nagol, va trobar l’oposició de Desperta Laurèdia. El conseller Cerni Cairat va afirmar que “ens preocupa com d’elevats són aquests imports, que provocaran que hi hagi més endeutament del comú”, i va sentenciar que “encara falta, però no podem flirtejar amb el sostre de dèficit”, i es van abstenir. Majoral, visiblement sorprès, va recordar a Cairat que “quan es van decidir tirar endavant aquestes obres vostès les van votar”.

Un altre dels punts de discrepància va ser el pla de racionalització dels recursos humans del comú. La consellera de DL Maria Àngels Aché va lamentar que no hi hagués més diàleg per tal de poder arribar a un consens més ampli i que no hi hagués un pla econòmic. El cònsol major va dir que s’havien fet reunions amb tots els implicats i que “no hi hauria ni rebaixa de sou ni funcions”. A més, va presentar un gràfic en què es passava de 174 treballadors a 165 i un estalvi de 165.000 euros per al 2023.

MAJORAL CRITICA LES FORMES DE MONTANER EN LA SEVA SORTIDA

En acabar la sessió del consell del comú, el cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, va parlar de l’afer i la sortida del partit de Carine Montaner, i va dir que “no m’han agradat les formes amb què Montaner ha deixat el partit”. A més, va recordar que “tots vam signar un compromís polític, i fins i tot personal, de deixar l’escó si abandonàvem el grup”. Majoral, que va compartir llista parroquial de terceravia amb Montaner a les eleccions generals del 2019, ha dit, però, que “vam treballar molt durant uns anys i ens ho vam passar molt bé”, i va desitjar a la consellera general “tota la sort i encerts. He sentit que vol crear un partit polític. Li desitjo que tot li vagi bé”.

tracking