Política lingüística

Prop de 200 alumnes prenen part de la final del 14è Dictat nacional

Els premis són de 600 euros per als guanyadors, 350 euros per als classificats en segona posició i 150 euros per als tercers de cada categoria

Diversos alumnes, durant la final del 14è Dictat nacional.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Cultural i de Congressos Lauredià ha acollit avui la final del14è Dictat nacional, organitzat pel Servei de Política Lingüística, amb prop de 200 alumnes del país. L’edició d’enguany ha estat marcada per les adaptacions a les mesures de prevenció, i s’ha dividit en quatre tandes de dictats per tal d'assegurar la distància de seguretat entre tots els participants.

Al matí ha estat el torn dels alumnes de tercer de segona ensenyança, tercerd’ESO del sistema educatiu espanyol i troisième del sistema educatiu francès(categoria A), que han estat convocats en dos torns diferents. I a la tarda els hatocat fer el dictat als estudiants de quart de segona ensenyança de l’EscolaAndorrana i els cursos equivalents dels altres sistemes educatius (categoria B), quetambé s’han dividit en dos torns.

Els premis són de 600 euros per als guanyadors,350 euros per als classificats en segona posició i 150 euros per als tercers de cadacategoria. Els guanyadors no s'han pogut anunciar avui mateix.El Servei de Política Lingüística corregirà elsdictats la setmana següent i es posarà en contacte amb les escoles i els alumnespremiats per comunicar-los la classificació. El 13 d'abril es durà a termeel lliurament de premis a l’edifici Rosaleda, seu del Ministeri de Cultura.

Cal destacar que l’encarregada de llegir el dictat ha estat l’actriu andorrana Elena Santiago, que java enregistrar els textos de la primera fase del concurs. A més, la col·laboració

de l’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques ha permés que tots els finalistes hagin rebut un exemplar de Misteris de la boira signat per Selena Soro, l’autora del llibre del qual s’han extret els fragments del dictat, Misteris de la boira.

tracking