tecnologia

La Premier League celebra el tancament de l'aplicació 'pirata' que operava des d'Andorra

El director dels serveis jurídics de la lliga anglesa de futbol assegura que "l'acció criminal suposava un robatori a gran escala sostingut en el temps"

L'arrestat per les retransmissions pirata és resident a Andorra i s'estima que va guanyar 5 milionsPolicia Nacional Espanyola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lliga anglesa de futbol -la Premier League- i l'ACE (Aliança per a la Creativitat i l'Entreteniment) han celebrat l'operació policial que va desmantellar una infraestructura d'emissió il·legal de continguts audiovisuals que comptava amb més de 100 milions de descàrregues, a través de l'anomenada aplicació Mobdro, el cervell de la qual resideix Andorra i ha aconseguit un lucre il·lícit superior als 5 milions d'euros, segons les investigacions dels cossos de seguretat.

La investigació va començar a l'octubre de 2018 arran de les denúncies presentades davant la policia nacional espanyola per l'ACE, la Lliga de Futbol Professional del veí del sud i la Premier League per emissió no autoritzada de continguts audiovisuals, subjectes a drets d'autor, a través de Mobdro.

En un comunicat, l'ACE -que té entre els seus membres Amazon, Canal + Group, Channel 5, Discovery, Fox, HBO, Netflix, Paramount Pictures, Sony Pictures Entertainment o Walt Disney Studios Motion Pictures i Warner Bros Entertainment Inc- avisa que "la pirateria de continguts en línia és la major amenaça per a la comunitat audiovisual mundial" i que perjudica "a les pel·lícules, a les empreses locals i estrangeres, amenaça els llocs de treball, soscava la inversió, redueix les contribucions fiscals als governs i ofega la creativitat ".

"Volem traslladar les nostres felicitacions a la Unitat Central de Ciberdelinqüència de la policia nacional espanyola i a Europol", assegura Charles Rivkin, president i CEO de la Motion PictureAssociation, en un comunicat. "Aquest tipus de col·laboracions entre creadors de continguts i autoritats locals són essencials per protegir els interessos dels nostres membres a tot el món", afegeix.

Al seu torn, el director dels serveis jurídics de la Premier League, Kevin Plumb, assegura que "l'acció criminal de Mobdro suposava un robatori a gran escala sostingut en el temps". "La protecció dels nostres drets d'autor és tremendament important per a la Premier League i els nostres socis de retransmissió, així com per a la salut de el futbol anglès en el futur", afirma.

tracking