política

El PS analitza la situació econòmica del país amb els directors dels cinc bancs

López i Alís han explicat a la banca andorrana com han anat les reunions mantingudes a Madrid, Barcelona i París de les últimes setmanes

Pere López i Gerard alís, en la reunió telemàtica amb els directors generals dels cinc bancs del paísPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, i el primer secretari del PS, Gerard Alís, s'han reunit aquest matí amb els cinc directors generals dels bancs andorrans, Ricard Tubau (Andbank), Lluís Alsina (MoraBanc), Xavier Cornella (Crèdit Andorrà), Josep Segura (Banc Sabadell d'Andorra) i José Luis Dorado (Vall Banc), per avaluar l'actual situació ecònomica del país després d'un any de pandèmia. A més, els polítics de la formació socialdemòcrata els han explicat com han anat les reunions mantingudes a Madrid, Barcelona i París durant les darreres setmanes.

Entre els temes tractats, han comentat que l'evolució del concepte "paradís fiscal" en l'àmbit internacional i a la Unió Europea, i en com el focus ara se situa en els tipus efectius dels diferents tributs. En aquest sentit, López i Alís han comentat que "pot representar un nou repte per Andorrai que s’ha d’afrontar amb temps per evitar així els fets succeïts durant la crisi financera dels anys 2007-2009".

A més, elssocialdemòcrates han destacat a la banca la seva capacitat de contactes i converses a la majoria de països de la UE, fet que en el context actual i de futur “és necessari perquè Andorra no segueixi aïllada", segons els polítics del PS. En la trobada de López i Alís amb els directius dels cinc bancs del Principat també s'han analitzat dos textos legislatius, el que servirà per actualitzar la llei deresolució d'entitats bancàries i la llei del "blockchain", que en aquests moments estan a tràmit parlamentari, així com la situació creditícia del país post-Covid tant en l'àmbit de carències com de finançament atorgat pel Govern.

tracking