pandèmia mundial

Dos afectats del brot d'Arinsal estan ingressats a l'UCI

Els casos actius augmenten a 333 en una jornada amb 33 positius notificats

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos dels afectats del brot d'Arinsal es troben ingressats a l'UCI. Així ho ha especificat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença d'aquest migdia, en la qual ha detallat que actualment hi ha 56 positius arran d'aquest brot (dos més que dimecres) generat arran "del comportament social" inadequat per part d'alguns dels contagiats. I ha precisat que hi ha un afectat d'aquest focus que està ingressada a planta "amb moltes probabilitats de passar a l'UCI" ja que ha remarcat que els positius d'aquest brot "són persones grans, alguns en edat passiva laboral amb una mitjana d'edat molt més alta que el del Tarter que són joves treballadors" de l'estació.

El brot del Tarter acumula 41 casos i el ministre ha anunciat que també va provocar l'estada a l'UCI d'una persona que ja ha passat a planta. Martínez Benazet ha indicat novament que "la previsió és que el brot d'Arinsal encara pugui donar més problemes" per les interaccions que han tingut mentre que el de Soldeu s'espera que estigui al seu tram final.

El ministre ha informat que s'han detectat 33 positius nous en les últimes hores, i per tercer dia consecutiu augmenten el nombre de casos actius a Andorra, situant-se en els 333. Els casos totals des de l'inici de la pandèmia són 11.199 i les recuperacions 10.754, mentre que les defuncions es mantenen en 112.

De la seva banda, l'hospital Nostra Senyora de Meritxell comptava al matí amb 17 pacients amb Covid, dels quals 10 es trobaven a planta i 7 a l'UCI (inclosos els dos del brot d'Arinsal), amb 4 d'ells sota ventilació mecànica. No obstant, a la tarda s'han produït dues altes de pacients de planta i el centre hospitalari s'ha quedat amb 15 ingressats pel virus.

Finalment, pel que fa a la població escolar, actualment hi ha 18 aules sota vigilància activa per positius, de les quals 5 estan confinades totalment i 13 de manera parcial.

tracking