Estadística

Petita pujada dels preus al febrer

La variació anual de l'IPC es va suituar en +0,7% al mes passat

Petita pujada dels preus al febrer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La variació anual de l'Índex de Preus al Consum (IPC) es va situar al febrer en +0,7%, segons l'informe mensual del departament d'Estadística. Els grups que van tenir una influència positiva van ser els de vestit i calçat, amb un augment de 4,5%, i el transport, amb un creixement de 2,6%. Per contra, les begudes alcohòliques i tabac, i la salut van tenir una influència negativa.

A més, la variació mensual va ser del +0,1%. En aquest sentit, l'augment dels preus del sector del transport de l'1,9%, arran de la pujada dels preus dels carburants i els lubricants, va ser el que més va contribuir a aquest augment, mentre que el grup de vestit i calçat va produir uns efectes negatius amb una baixada dels preus del 4,1%.

Finalment, la inflació subjacent, és a dir la variació de l'IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els frescos, es va situar el mes passat en +1,0%.Pel que fa a la resta dels grups especials, cal destacar el decreixement menor en la variació anual dels productes petroliers que passa del -13,2% el mes anterior al –6,2%. En el mateix sentit que els productes petroliers, els productes frescos augmenten al passar del +1,0% al +1,3%

tracking