pandèmia mundial

Andorra seguirà sense poder rebre turistes catalans

La Generalitat manté les restriccions amb el Principat fins al 28 de març, però permetrà desplaçaments per Catalunya a partir de les 12 de la nit del dilluns 15

Punt fronterer del riu RunerFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra no podrà rebre turistes catalans, almenys fins al diumenge 28 de març, ja que "es mantindrà el perímetretal comestà ara". Així ho ha fet saber la consellera de Salut, AlbaVergés, després d'anunciar que Catalunyasíque permetrà els desplaçaments en nuclis de convivència per tot el territori a partir de les 12 de la nit del 15 de març i fins a les 23.59 hores del 28 de març, tot i que la voluntat del govern és que les mesures es prorroguin més enllà d'aquests 14 dies. La Generalitat ha remarcat que aquesta lliure mobilitat amb Andorra no serà possible i que es mantindrà només per als residents de l'Alt Urgell arran de l'assimilació que té actualment amb el Principat. Així doncs, un resident de la comarca urgellenca podrà anar sense restriccions, per exemple, a Barcelona i a Andorra, però un resident andorrà no podrà creuar més enllà de l'Alt Urgell sense motiu justificat i un ciutadà català que visqui fora de l'Alt Urgell es podrà moure per tota l'autonomia, però no podrà accedir al Principat. Vergés també ha explicat que les converses amb el Govern d'Andorra són constants "per compartir inquietuds" i que se seguirà "tenint un diàleg" amb el ministre de Salut, Joan MartínezBenazet.

La consellera de Salut, AlbaVergés, ha explicat que el comerç podrà tornar a obrir els cap de setmana, així com els centres comercials de més de 800 metres quadrats, les sales de jocs amb un aforament del 30% i es reprendran les competicions esportives sub-16. Així mateix, ha especificat que la situació a Catalunya ha millorat, que es realitzen 30.000 proves diàries i que la preocupació està a l'UCI, on hi ha una xifra "encara molt alta" d'ingressats"amb 470 persones. La previsió per als pròxims cinc dies, segons el doctor Josep Argimon, és que el descens lent continuï, un fet que ha titllat de "bones notícies", però ha recordat que encara queden setmanes de lluita contra la Covid.

tracking