Afers Socials

Govern aprova un programa d'inclusió laboral per a joves en situació de risc

L'Executiu es farà càrrec del salari d'aquells que formin part de l'ajut social

El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor FilloySFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui un nou programa d'inclusió laboral creat pel ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut dirigit a joves i adolescents en situació de risc. L'objectiu és ajudar aquells que hagin abandonat l'escolarització o han finalitzat els estudis de secundària i tenen dificultat per trobar feina. L'objectiu és que puguin accedir al mercat laboral a través d'aquest programa, que neix a partir de les demandes fetes de les assoccioacions que centren la seva activitat en la protecció dels joves en risc.

En aquest sentit, el titular de la cartera d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha destacat que el Servei d'Atenció a la Infància està fent actualment el seguiment personalitzat i continu a 55 joves en aquesta situació, i tots ells són potencialment aptes per aquest programa, tot i que ha precisat que molts d'ells encara es troben en la fase d'escolarització. A més, ja hi ha vuit joves que han realitzat una primera inserció laboral, dels quals set continuen al seu lloc de treball. També hi ha dos més que estan pendents de valoració per formar part del programa. El perfil dels joves que poden accedir a l'ajut social marca que han de tenir entre 16 i 25 anys i han d'acreditar la residència legal i efectiva a Andorra. A més, no han d'haver mantingut una ocupació laboral estable superior a sis mesos ininterromputs.

Pel que fa a la part contractant, el marc del programa d'inclusió estableix que l'empresa o entitat que hi col·labora ha de proporcionar al jove una formació en competències bàsiques durant el període de contractació. De la seva banda, el Govern es fa càrrec de l'import íntegre del salari fixat, així com l'afiliació a la CASS. El sou ha de ser igual al mínim vigent en funció de la jornada de treball, que ha de ser d'entre 20 i 30 hores setmanals, tot i que en casos concrets pot ser de 40 hores. La durada del contracte és de sis mesos i són renovables pel mateix període. En aquest sentit, Filloy ha explicat que l'objectiu final és que "puguin consolidar un lloc de treball" i puguin tenir una "autonomia pròpia". El pressupost per al programa és de 58.000 euros, però el ministre ha destacat que l'import és ampliable.

tracking