Política

El PS veu necessari crear un pla per enfortir les relacions amb França

López i Salazar s'han reunit a París amb el secretari nacional del PS francès, Boris Vallaud i la diputada d'En Marche per la 5a circumscripció de l'estranger, Samantha Cazebonne

El PS veu necessari crear un pla per enfortir les relacions amb FrançaPs Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS considera que necessari engegar un pla d'accions per restablir i enfortir les relacions d'Andorra amb França. Aquesta és la demanda que el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, i la presidenta suplent Judith Salazar, han fet després de reunir-se a París amb Boris Vallaud, portaveu del grup socialista a l’Assemblea Nacional i secretari nacional del PS francès, i amb Samantha Cazebonne, diputada d'En Marche per la 5a circumscripció de l'estranger, que inclou Andorra. López i Salazar s'han desplaçat fins a la capital francesa per "despertar l’interès parlamentari” dels diputats francesos i "entendre ben bé que està passant" amb la pèrdua de presència de la cultura i llengua francesa al Principat i buscar accions concretes per consoldar les relacions bilaterals.

Vallaud i Cazebonne han recollit les demandes dels representants del grup parlamentari del PS i han acordat que s'aportarà més dades i informació que els permetin fer les gestions corresponents prop del primer ministre, Jean Castex, i d'altres responsables polítics francesos. Cazebonne també s'ha compromés aa iniciar els contactes per a la implantació de Campus France a Andorra, una institució pública depenent del ministeri d’Afers Exteriors francès i que contribuiria al reequilibri de les relacions a través de l’educació i l’ensenyament superior.

tracking