Pandèmia mundial

El brot d'Arinsal s'enfila a 54 contagiats

Salut registra un repunt de casos amb 41 positius i l'hospital baixa a 13 ingressats

'Stop Lab' del pàrquing de Prat de la CreuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els positius per Covid-19 repunten avui amb 41 afectats "no sabem si per l'acumulació de casos o pels brots de Grandvalira i d'Arinsal que segueix", segons ha manifestat el ministre Joan Martínez Benazet. El titular de Salut ha destacat que els contagiats a Arinsal augmenten a 54 afectats i dues persones han hagut d'ingressar a l'hospital pels problemes provocats pel virus, tot i que un dels pacients ja ha estat donat d'alta. I ha incidit que aquest brot "és molt més complexe" que el del Tarter que suma 36 contagiats "perquè a Arinsal hi ha hagut moltes relacions socials de les persones malaltes" i molts no les recordaven i això ha dificultat la traçabilitat per seguir els contactes i ha indicat que el nombre de positius pot seguir a l'alça.

El total de contagiats ascendeix a 11.130 amb 310 malalts actius, 18 més que ahir, i les altres augmenten a 10.708 amb 23 recuperats més en les últimes hores. Martínez Benazet ha destacat que continua la reducció de la pressió sanitària perquè hi ha 13 hospitalitzats pel virus "tot i que hi ha un cert fluxe a l'UCI". La unitat té 8 pacients i quatre tenen ventilació mecànica, un més que ahir.

Els centres educatius sumen tres aules amb tots els alumnes confinats a casa i 11 amb part dels escolars aïllats pels positius diagnosticat al grup de convivència.

tracking