pandèmia mundial

Salut arriba a 601 vacunats al llarg de dilluns

Les hospitalitzacions continuen baixant amb 14 ingressats per Covid en una jornada amb 20 contagis nous

Salut arriba a 601 vacunats al llarg de dillunsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les vacunacions amb les dosis d'Oxford-AstraZeneca continuen a un ritme intens. Segons ha informat el Govern, ahir es van administrar un total de 601 vaccins, la xifra més elevada en un mateix dia fins el moment. Cal recordar que el ministre de Salut va assegurar que el dispositiu situat a la plaça de Braus d'Andorra la Vella permet arribar a vacunar 1.160 persones en un mateix dia, tot i que el nombre de dosis disponibles condiciona el ritme de vacunacions.

D'altra banda, el ministeri de Salut ha notificat 20 contagis nous en les últimes hores que han fet créixer els casos totals des de l'inici de la pandèmia a Andorra fins als 11.089. A més, s''han donat 24 altes més i el nombre de recuperacions totals se situa en 10.685, mentre que les defuncions es mantenen en 112. Com a conseqüència, els casos actius han baixat lleugerament i actualment hi ha 292 malalts.

Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, les hospitalitzacions per Covid han baixat novament. La planta de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell té dos pacients més que ahir i actualment n'hi han set, mentre que l'UCI es manté amb 7 ingressats, dels quals tres estan sota ventilació mecànica. Destaca que en només dos dies els hospitalitzats han passat de 21 a 14.

Finalment, en relació a la població escolar, actualment hi ha 14 aules sota vigilància activa de les quals 4 estan aïllades totalment i 10 de manera parcial. A més, hi ha 26 classes en vigilància passiva.

tracking