Pessimisme entre les empreses en la segona enquesta de situació del CRES

Cau també el nombre d'empresaris que consideren que les mesures han estat adequades

El president de la Cambra de Comerç, Miquel ArmengolEva Bosch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Elpessimismeen les respostes és la nota dominant en l'enquesta que han fet conjuntament el CRES i la Cambra de Comerç per valorar la situació del país durant el segon semestre. En les preguntes, fetes entre el 14 i el 29 de gener, les puntuacions sobre la valoració de la gestió de la crisi sanitària de Govern ha baixat prop d'un punt passant del 4,23 sobre 5 que hi havia en el primer semestre fins a 3,54. Una baixada que també s'experimenta en altres conceptes com la satisfacció de les mesures implementades o la valoració de la situació econòmica actual, quesuspénamb només 2 punts sobre 5.

Amb relació ala sortidade la crisi, la majoria dels enquestats consideren que després d'una forta caiguda, la recuperació serà lenta sent els sectors més afectats l'hostaleria i la restauració. Cau també el nombre d'empresaris que consideren que les mesures han estat adequades,ja quesi al "tracking"del juliol aquests eren del 56%, en el del darrer semestre baixen fins al 21%. Fins a un 19% de les empreses enquestades es plantegen tancar si la situació econòmica no canvia.

Malgrat elpessimismeamblasituació actual, el president de la cambra de Comerç, Miquel Armengol, ha destacat que "amb la vacunació i veient com està evolucionant a tot Europa, esprem poder tenir una bona campanya d'estiu. Perquè venim d'una d'hivern que pràcticament no ha tingut impacte en l'economia". Armengol ha dit també que "la recuperació s'ha de començar a veure a partir del segons semestre" i que espera "que per lapròxima temporadad'hivern hi hagi ja normalitat": Sobre la possibilitatques'apliquin noves mesures, el president de la Cambra ha dit que "s'estan treballant sobre la marxa, però tenim el compromís de Govern de no deixar caure els sectors empresarials del país".

tracking