pandèmia mundial

Espot considera que el tancament perimetral de Catalunya ha d'incloure Andorra

El Govern ha tornat demanar a la Generalitat aquesta excepció amb el Principat quan es flexibilitzi el confinament comarcal

Xavier Espot, abans de l'acte celebrat al Cercle d'Economia de BarcelonaSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha intervingut aquesta tarda a l'acte 'Andorra i el món: L'endemà de la pandèmia' del Cercle d'Economia de Barcelona. Abans de la seva intervenció, el cap de l'Executiu ha estat preguntat per la possible flexibilització de la mobilitat a Catalunya de cara a Setmana Santa, que previsiblement passarà d'un confinament comarcal a un perimetral. En aquest sentit, Espot ha assenyalat que "quan succeeixi haurem d'estar atents" i que seria una "conseqüència lògica que si ara hi ha una permeabilitat entre una comarca i Andorra, entenc que quan el confinament sigui perimetral la mobilitat per tota la comunitat també hauria d'abastar el Principat".

El cap de Govern ha recordat que és la demanda que ja es va fer per les dates nadalenques, tot i que en aquell moment no es va poder aconseguir completament ja que els turistes catalans no podien visitar el país. "Ho hem tornat a posar damunt la taula, farem tot el que sigui necessari amb la Generalitat i el govern espanyol perquè pugui ser així", ha assenyalat Espot, que ha destacat que permetre la mobilitat entre ambdós territoris "és d'interés comú" i que la "situació sanitària de Catalunya i Andorra justifiquen que es pugui fer amb absolutes garanties".

Més aviat de l'esperat

La portaveu del Govern català, Meritxell Budó, ha explicat avui que "tot apunta" que el confinament comarcal "s'aixecarà ben aviat", sempre i quan les dades epidemiològiques mantinguin la tendència que tenen últimament. Per la qual cosa, el pla per Setmana Santa, que es podria tancar abans de diumenge, inclourà la mobilitat interna per tota Catalunya.A més, tal i com va passar per Nadal, s'està plantejant la possibilitat que es pugui sortir del territori català per visitar familiars i gent propera.

tracking