Justícia

Els informes de BPA reconeixien la dificultat per operar l'endemà de la nota del FinCEN

El Tribunal Superior de Justícia ha rebutjat el recurs presentat pels germans Cierco contra l'AREB

Els informes de BPA reconeixien la dificultat per operar l'endemà de la nota del FinCENArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els informes interns de Banca Privada d'Andorrareconeixienla dificultat de l'entitat per operar després de la nota emesa pelFinCEN, segons s'ha fet saber a través de la sentència publicada pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ). El TSJ ha rebutjat el recurs d'apel·lació presentat pelsCiercoen contra de l'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB) per com es va resoldre l'afer deBPAi la valoració econòmica que es va fer del banc després de l'anunci dels Estats Units.

L'informe que va fer l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) revela que l'11 de març de 2015, l'endemà de la nota emesa pelFinCEN, els responsables deBPAeren coneixedors que no es podia fer cap operació bancària, segons consta en correus electrònics, un fet que vaocórrerabans que el banc fos intervingut. "En l'actualitat no disposem de corresponents enUSDni enEURper poder operar. Ni tan sols per poder informar els comptes que ens tanquen, on han de transferir-se els fons". El text també detalla que amb la informació exposada "s'observa quealfinalitzar el dia 11 de març, l'operativa deBPAamb els corresponsals estrangers i alguns operadors de mitjans de pagament, entre d'altres, s'ha anat deteriorant fins al punt de fer difícil el funcionament ordinari de l'entitat".

El Tribunal Superior confirma amb aquests arguments que la sentència és ferma i executiva i que l'edicte de l'AREBdel 17 de juliol del 2015 "és ajustat a dret i als fins que legitimen l'activitat administrativa".

tracking