Els bancs atorguen 134 milions d'euros en crèdits tous

El tercer informe de la plataforma Andorran Banking Observatory destaca la importància de tenir un sistema bancari propi, sobretot durant la pandèmia

Esther Puigcercós, directora general d'Andorran BankingAB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els bancs han posat a disposició 134 milions d’euros en crèdits tous avalats per l’executiu que han servit per a donar la liquiditat a empreses i autònoms per a superar la crisi econòmica provocada per la pandèmia i han tramitat més de 350 carències de préstecs per un volum de gairebé 122 milions d’euros. Així ho ha fet saber l'Associació de Bancs Andorrans, a través de la plataforma Andorran Banking Observatory, ha elaborat el tercer informe on destaca la importància de disposar d'un sistema financer propi per al desenvolupament de l'economia del país.

L'estudi dona a conèixer la distribució de 6.000 milions d'euros d'inversió creditícia concedides per les cinc entitats bancàries, dels quals un 49% corresponen a empreses, un 33% a particulars i un 4% a finançament de l’administració pública mentre que el 14% restant es destina a crèdits llombards, un tipus de préstecs que es concedeixen en banca privada amb la garantia de la cartera de valors que disposa el client.

L'informe també subratlla que la diversificació del deute andorrà ha rebaixat el pes que suporten les entitats bancàries de lpaís fins al 51,8% i que es provoca per les emissions de deute tan a nivell nacional com internacional. El sector bancari també contribueix al desenvolupament econòmic d’Andorra com a generador de llocs de treball qualificats, ja que els bancs ocupen de manera permanent i qualificada a un 5% dels assalariats i la seva activitat representa gairebé un 20% del Producte Interior Brut. L'informe també posa de manifest que, per continuar mantenint la seva estabilitat i competitivitat i en vistes al futur acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea, és necessari aconseguir queel Banc Central Europeu esdevingui el prestador d’última instància del sistema. Així mateix, Andorran banking destacat que mentre no es pugui competir amb igualtat de condicions davant les grans entitats bancàries europees, es demana que es mantingui l’exclusió de l’activitat bancària del passaport comunitari.

tracking