Pandèmia mundial

Els turistes francesos obvien el Pas per la manca d'atractius

Els comerciants afirmen que l’afluència de visitants durant les vacances de Carnaval ha estat “baixa” per la manca d’atractiu de la vila

Els turistes francesos obvien el Pas per la manca d'atractiusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els turistes francesos que han accedit a Andorra durant les vacances de Carnaval del mes de febrer no s’han allotjat al Pas de la Casa. Els comerciants i hotelers de la vila van afirmar al Diari que la manca d’atractiu del poble per la no obertura del sector del Pas de Grandvalira ha provocat que els visitants es dirigissin a Canillo o a les parròquies centrals “per aprofitar les activitats que ofereixen”. Així ho va indicar el president de l’associació de Veïns i Comerciants de la vila encampadana, Òscar Ramon, qui va puntualitzar que tot i no tenir les dades exactes, “el volum de facturació que hem assolit aquest mes no té punt de comparació amb el d’altres exercicis”. “Per nosaltres el febrer és com l’agost a l’estiu i aquest any semblava que fos temporada baixa”, va asseverar.

En la mateixa línia, el president de l’associació d’Apartaments Turístics, Àlex Ruíz, va comentar que l’ocupació al poble “ha estat mínima” i va exposar que malgrat el comú es va oferir a subvencionar el 50% del cost de la TMA als francesos que s’allotgessin al Pas, “la mesura no ha estat gens efectiva” i el nombre de descomptes que s’han fet “és molt poc significativa”, ja que “molts venen a passar dos o tres dies amb una prova PCR feta a França de forma gratuïta” i aquells residents gals que passen més de 72 hores al país “s’allotgen en establiments a peu de pistes o, directament, van a la capital o a Escaldes per aprofitar els dies festius on hi ha vida”.

De la mateixa manera que Ramon, Ruíz va expressar que el motiu primordial pel qual els visitants obvien el Pas de la Casa és “la decisió de Saetde de no obrir l’estació de la vila”, la qual tradicionalment “ens aporta una gran afluència de turistes i reserves als hotels i als apartaments”. I va fer constar que “el sector econòmic de la vila no es recuperarà mentre el sector es mantingui tancat”. Tanmateix, va apuntar que tot i que la situació “és molt preocupant”, “per sort comencem a tenir bones xifres de reserva de cara al març i a l’abril al Tarter i Canillo”.

Proves TMA per anar a França

La Creu Roja va realitzar un total de 1.188 proves TMA a turistes gals per tornar al seu país entre dilluns i divendres de la setmana. Ho va informar el director de l’entitat, Jordi Fernández, qui va indicar que la mitjana de tests diaris que es realitzen se situa en unes 250 i va dir que els visitants “es mostren molt agraïts de poder fer-se la prova a Andorra”.

Els turistes francesos obvien el Pas per la manca d'atractius

tracking