pandèmia mundial

La UE crearà un passaport de vacunació per a l'estiu

La cancellera alemanya, que no ha parlat de turisme, assegura que el certificat digital serviria per desplaçar-se dins dels territoris i d'alguns "tercers països"

Angela Merkel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Europea crearà un passaport de vacunació per viatjar entre els països membres durant l'estiu, segons ha anunciat avui la cancellera alemanya, Angela Merkel. Merkel ha explicat després d'una cimera virtual que tots els socis estan d'acord en desenvolupar un sistema que permeti comptabilitzar els diversos passaports de vacunació i que la Comissió Europea té tres mesos per a definir les condicions tècniques del sistema amb l'objectiu que estigui llest per a l'estiu.

La iniciativa podria servir per a poder fer desplaçaments internacionals dins de territoris de la UE i, possiblement, d'alguns "tercers països", tot i que Merkel no hanomenaten cap moment la paraula "turisme". La cancellera també ha destacat que el passaport de vacunació no serà l'únic element per poder viatjar, sinó que és una opció "complementària" a les condicions de seguretat que hi ha actualment per a controlar la propagació del virus.

tracking