POLÍTICA

Jover acusa el PS de voler-se penjar medalles

El ministre defensa la “discreció” del Govern perquè Espanya no torni a incloure Andorra a la llista de paradisos fiscals

Jover acusa el PS de voler-se penjar medallesSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, va retreure ahir l’actitud del PS amb relació als contactes mantinguts per tractar de rentar la malparada imatge d’Andorra al país del sud per l’afer de la fiscalitat.

Concretament, sense fer-hi referència explícita, Jover va al·ludir a la trobada que van mantenir divendres a Barcelona el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, i la presidenta del PS, Susanna Vela, amb el ministre espanyol de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta. “El Govern està fent pedagogia amb la màxima discreció possible i dels contactes que hem mantingut no hem vist cap fotografia ni cap comunicat de premsa. En canvi, d’una reunió que ha organitzat el PS hem obtingut un comunicat, un tuit, una fotografia i unes declaracions”, va criticar Jover. En aquest sentit, el ministre va lamentar que mentre l’executiu “vol obtenir els millors resultats per a l’Estat”, la formació socialdemòcrata aspira simplement “a penjar-se una medalla”.

Paral·lelament, Jover va defensar que el projecte de llei relatiu a les mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal, aprovat pel govern espanyol a final d’octubre passat, responia a la transposició d’una directiva europea i no provocava dificultats a Andorra “perquè en alguna de les seves mencions deia que s’havia d’aplicar en funció dels convenis per evitar la doble imposició signats”. Per aquest motiu, el titular de Finances va assegurar que va ser a posteriori, fruit del treball en comissió dels grups presents al Congrés dels Diputats espanyol, que es van presentar esmenes “per reinterpretar la llista de països no cooperants”.

Per tot plegat, Jover va sortir en defensa de l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, i la tasca realitzada pel seu equip. “Andorra ha fet els deures amb rigor. La cooperació que tenim amb el govern espanyol és excel·lent. Objectivament no hi ha motius perquè tornem a aparèixer en aquesta llista”, va cloure.

INSISTEIXEN A CONSIDERAR ANDORRA UN PARADÍS FISCAL

Els tècnics de la hisenda espanyola insisteixen a considerar paradisos fiscals els països que tinguin una baixa tributació com és el cas d’Andorra. La petició dels tècnics del ministeri d’Hisenda (Gestha) arriba després de l’actualització de la Unió Europea sobre la llista de països considerats paradisos fiscals. La Gestha proposa que s’aprofiti la tramitació parlamentària del projecte de llei contra el frau fiscal i que Espanya lideri a Europa la lluita contra els paradisos fiscals. Proposa que el text legislatiu concreti el límit del que s’ha de considerar una baixa tributació d’un país i que aquells que no compleixin els requisits establerts siguin considerats també paradisos fiscals.

tracking