PANDÈMIA MUNDIAL

Remesa de 5.800 dosis de Pfizer al març

Remesa de 5.800 dosis de Pfizer al marçFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Martínez Benazet va defensar ahir que mantenir que entre el 60 i el 70% de la població estarà vacunada a l’estiu és “realista” i va augurar que el març i l’abril seran “mesos importants” per al procés d’immunització. El ministre va comparèixer novament davant la comissió legislativa de Salut i va anunciar una nova arribada de vacunes de Pfizer procedents d’Espanya a partir del 8 de març. Serà una primera remesa de 5.800 dosis que se succeirà d’entregues similars de manera periòdica fins a assolir les 30.000 pactades. Va ser la data més concreta que va oferir perquè tant els vaccins de Moderna que ha de subministrar França com els d’Oxford AstraZeneca del projecte Covax no tenen una data concreta d’arribada. Sí que va explicar que tots els tràmits administratius necessaris per al transport s’han completat. Amb França el protocol es va tancar divendres.

El calendari de vacunació està subjecte a l’arribada de vacunes però “l’operativa està organitzada”. El ministre va avançar que les instal·lacions de la plaça de braus que fins fa uns mesos havia ocupat el COEX i que al desembre van ser el punt d’entrega dels tests d’antígens gratuïts esdevindran l’espai per al procés de vacunació massiva. Va exposar que els detalls de l’operatiu es presentaran properament però que s’ha triat aquest espai per les possibilitats que ofereix per a vaccinar una gran quantitat de persones “simultàniament” i disposar de diferents punts de vacunació però també d’un lloc per al registre de les persones i per a la recuperació un cop se’ls subministri el fàrmac amb personal del SUM per a poder atendre qualsevol reacció adversa.

El ministre confia que s’acceleri el calendari perquè ho fa la producció de vacunes i va defensar que fins a la data s’ha vacunat un percentatge “petit” de la població però “molt estratègic”. Tanmateix, va assenyalar que per “criteri de prudència” l’Oxford únicament se subministrarà a menors de 65 anys i que Pfizer i Moderna s’usaran per inocular els padrins i les persones “més fràgils”. Però el ministre va recordar que les estratègies giren al voltant d’un coneixement que s’amplia dia a dia i aniran variant, com hi ha replantejaments respecte a l’espai de temps que ha de transcórrer entre una primera dosi i la segona. I sobre els dubtes de la vacuna Oxford respecte a la protecció per a les noves soques, va indicar que són estudis incipients i que és efectiva per a la soca britànica, l’única detectada fins ara a Andorra.

tracking