Societat

Firmes per reclamar que el menjador de l'andorrana tingui àpats per a al·lèrgics

Un grup de pares i mares ha fet una petició en línia per demanar condicions igualitàries entre els infants que utilitzen el servei

Les escoles del grup Sagrada Família no cobraran el menjadorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de pares i mares amb alumnes que es queden a dinar a l'escola andorrana han iniciat una petició de firmes en línia perquè els centres d'aquest sistema educatiu introdueixin la possibilitat de proporcionar els àpats adequats a tots aquells infants que tenen al·lèrgies o intoleràncies alimentàries. Els progenitors denuncien que el servei de cuina gestionat per l'Associació de Mares i Pares (Ampaea) no disposa d'aquesta atenció i que han de contractar el servei de la cuina centralitzada de l'escola francesa (Apacef), que s'encarrega de repartir els menús a totes les escoles del país per als infants que tenen intolerància o al·lèrgia alimentària. Els pares i mares també asseguren que el preu ésde90 euros al mes, mentre que el de l'escola andorrana és de 57, i que el menjar que els ofereixen no és fet del dia, sinó que "els dilluns mengen el menjar reescalfat fet el divendres", i això provoca que "certs aliments estiguin 'durs' quan aquests es tornen a escalfar".

La iniciativa, que ja compta amb el suport de gairebé 500 persones, reclama a les autoritats i a les organitzacions involucrades que es reuneixin per solucionar aquesta situació i s'ofereixi una qualitat del servei i un preu equitatiu a la dels companys, ja que no és una elecció sinó "una necessitat, una qüestió de salut". El grup de pares i mares assegura que han parlat en diverses ocasions amb l'Ampaea i amb els ministeris d'Educació i de Salut, però que ningú elsdonauna opció i "tots diuen que no depèn ni de l'un de l'altre". Així mateix, subratllen que els han proposat atorgar-los beques, però que ells no demanen una ajuda econòmica sinó un tracte igualitari entre els alumnes que es queden a dinar a l'escola.

tracking