Pandèmia mundial

Lleuger augment de casos amb 36 positius nous

El Govern amplia les reunions professionals a sis persones

El ministre de Salut aquesta tardaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contagis nous augmenten avui a 36 positius que representen un petit increment respecte les xifres registrades des des la setmana passada i que el titular de Salut ha atribuït a "fluctuacions que no tenen importància" perquè s'ha de mirar la tendència general. I ha remarcat que la taxa de reproducció és de 0,83 i continua per sota d'1 des de fa poc més d'un mes i que la incidència acumulada en catorze dies se situa en 561 després d'haver arribat a 1.200. Joan Martínez Benazet ha explicat que el total d'afectats per la pandèmia ascendeix a 10.775 amb 346 malalts actius, dos més que ahir, i 10.319 recuperacions amb l'afegit de 34 altes en les últimes hores.

El ministre ha lamentat la defunció ahir d'un padrí de 91 anys que estava ingressat a l'hospital i que va situar els òbits provocats per la Covid en 110 víctimes i ha informat que la situació a l'hospital es manté estable amb 10 ingressats amb el virus a planta i 7 a l'UCI, dels quals sis estan intubats amb ventilació mecànica. I ha destacat que la incidència del coronavirus a les escoles va a la baixa perquè només hi ha una classe amb part dels alumnes confinats per positius i no n'hi ha cap totalment tancada i que els cribratges escolars s'amplien amb la incorporació dels estudiants a partir de 10 anys a les proves de tests d'antígens setmanals.

El descens de casos i la millora d'indicadors ha fet que el Govern hagi aprovat avui un decret per permetre ampliar les reunions professionals a sis persones, que el ministre ha precisat que habitualment formen part de la mateixa bombolla laboral. I ha anunciat que la resta de restriccions es mantenen vigents i ha convidat la població a continuar-les seguint "de forma escrupulosa".

L'executiu ha aprovat també en la reunió de consell de ministres d'aquest matí un decret de mesures per a les persones que arribin al Principat procedents del Brasil o de Sud-Àfrica per les variants de SARS-CoV-2 més contagioses que s'han detectat en aquests països. Els viatgers hauran de presentar una prova PCR negativa feta 72 hores abans d'entrar a Andorra, hauran de fer una quarantena de 14 dies i tornar a fer-se una prova en finalitzar el període d'aïllament.

tracking