cultura

La comèdia, l'eix de la temporada de teatre

El comú de la capital anuncia que el Festival de Pallasses torna i se celebrarà a l’octubre

La comèdia, l'eix de la temporada de teatre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’eix central de la 58a temporada de teatre a Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria seran la comèdia i l’humor. Així ho van indicar ahir en roda de premsa el conseller de Cultura i Promoció Turística de la capital, Miquel Canturri, i la cònsol menor de la parròquia laurediana, Mireia Codina, els quals van manifestar que ambdues corporacions segueixen apostant per la cultura segura malgrat la situació de pandèmia “que estem vivint”. “Ara més que mai necessitem riure i passar una bona estona, per això esperem que la població gaudeixi i s’ho passi bé”, va exposar Canturri. Per a aquesta nova edició conjunta, les corporacions han organitzat un total de sis espectacles teatrals, tres a cada parròquia, repartits entre els mesos de març i maig. Les obres tindran com a protagonistes grans noms del teatre i la comèdia catalana com Carles Sans, Joan Pera, Bruno Oro, Clara Segura o Carlota Olcina, que protagonitzen el cicle de primavera, el qual també dona cabuda a les representacions de les produccions nacionals.

La temporada s’iniciarà el 4 de març vinent amb la funció Per fi sol! de Carles Sans, que tindrà lloc al Centre de Congressos de la capital a les 20.30 hores i en el qual Sans narrarà amb humor i gràcia els seus 40 anys de vivències al Tricicle. La propera cita a la capital serà el 15 d’abril a les 20.30 h al Centre de Congressos, amb la representació de la funció Cobertura, amb Clara Segura i Bruno Oro. Canturri va recordar que “recuperem l’espectacle, el qual estava programat per a la passada edició, però es va haver de cancel·lar per la pandèmia”. La temporada a Andorra la Vella clourà amb l’obra de la Jove Companyia d’Andorra (Jocand), La tercera onada, un drama que versiona el text teatral La Ola i la novel·la The Wave el 16 de maig a les 18.00 h al Teatre Comunal.

El conseller de Cultura va destacar que “hem avançat l’horari de les actuacions per potenciar la vida als locals del centre històric de la parròquia”. I va informar que com a novetat els ciutadans podran comprar les entrades per unitats de convivència a través de la pàgina web del comú.

Quant a la programació a Sant Julià de Lòria, Codina va explicar que les funcions tindran lloc a les 21.30 a l’auditori Claror de la parròquia laurediana. La primera serà el 25 de març, amb l’obra Classe, amb Pol López, Carlota Olcina i Pau Roca, un espectacle per reflexionar sobre les dificultats de la vida a través de la comèdia. El 29 d’abril els caps de cartell seran Joan Pera i David Olivares, amb l’obra Alguns neixen estrellats, que narra el dia a dia d’un protagonista amb una mala sort infinita que evoca al públic alguns dels personatges més universals de la comèdia. La darrera producció de la companyia nacional La Cia. És Grata tancarà la temporada de primavera: L’avantsala, que tracta la història de quatre familiars que descobreixen fets que desconeixen els uns dels altres mentre esperen per testificar en un jutjat.

Torna el Festival de Pallasses

Canturri també va anunciar durant la presentació de la temporada que el Festival de Pallasses, que habitualment es duu a terme al mes de maig i que l’any passat va haver de ser cancel·lat per la irrupció de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, tornarà i se celebrarà l’octubre vinent. El conseller va manifestar que des del comú s’han posat en contacte amb la seva directora artística, Pepa Plana, per poder-lo tirar endavant novament al Teatre Comunal de la capital. “Estem treballant per poder-lo fer en un format semblant al que es realitzava abans de l’arribada del virus i, creiem que si la pandèmia no es complica, tindrem la possibilitat de celebrar-lo amb la màxima normalitat possible donada la situació actual per la Covid-19”, va assenyalar Canturri.

tracking