PANDÈMIA MUNDIAL

Israel va oferir 100.000 dosis de la vacuna Pfizer

El país hebreu té excedents de vacunes i estava disposat a fer-ne arribar a Andorra, tal com fa amb San Marino

L'arribada de les vacunes depèn del BOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Israel es va oferir per fer arribar a Andorra 100.000 dosis de la vacuna de Pfizer, una quantitat que cobreix pràcticament la població del país. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va posar la proposta sobre la taula del Consell de Ministres fa 15 dies. Després d’una llarga deliberació es va acordar mantenir el full de ruta, respectar els compromisos adquirits i seguir els canals oficials per fer arribar el vaccí a Andorra, malgrat l’evident retard que s’està produint en la campanya de vacunació. Les gestions les va fer personalment el ministre liberal a través de contactes al país hebreu i va exposar aquesta possibilitat. Tot i que a priori podia plantejar-se com una opció per resoldre el proveïment a Andorra, el Govern va considerar més sensat no sortir dels canals oficials i esperar l’arribada de les vacunes des d’Espanya i França, en el mateix percentatge que els països veïns disposin per a la seva població. També es va tenir en compte que no és convenient saltar-se el control de l’Agència Europea del Medicament.

Sputnik

Si s’hagués fet, no hauria estat una excepció a Europa. San Marino ha decidit vacunar part dels seus 33.000 ciutadans amb la vacuna desenvolupada a Rússia, l’Sputnik V. El microestat havia signat un acord amb Itàlia similar al protocol entre Andorra i Espanya, i Itàlia havia d'enviar vacunes aprovades per l'Agència Europea de Medicaments. Però, a causa dels retards en la distribució, aquestes vacunes no han arribat.

Israel té excedents. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va anunciar ahir que el seu país enviarà vacunes contra el coronavirus a altres països que, segons mitjans locals, inclourien Hondures i Guatemala, a més d'Hongria i la República Txeca. Fins al moment Israel, amb poc més de nou milions d’habitants, ja ha inoculat a 4,5 milions de persones la primera dosi de la vacuna de Pfizer i a més de tres milions també amb la segona.

tracking