Successos

Dos detinguts per vendre droga a menors

El principal traficant, ara a presó, amagava a casa seva a Escaldes més de dos quilograms de marihuana i uns 42.200 euros en mètal·lic

Dos detinguts per vendre droga a menorsPOLICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’operació Brotxeta que va tenir lloc el gener de l’any passat en l’anomenat narcopís del carrer del Pui –centre històric d’Andorra la Vella– continua donant els seus fruits malgrat que allà no s’hi va trobar droga. Un jove de 27 anys va ser detingut dilluns al seu domicili d’Escaldes acusat de subministrar marihuana a menors d’edat. El seu radi d’actuació era la zona propera al domicili, on s’acostumen a concentrar joves –en alguns casos per fer botellón– i on s’han reproduït diverses vegades aldarulls amb els agents de circulació: Prat del Roure i la part de darrere de l’illa Carlemany.

Gossos

Segons va comunicar ahir la policia, les investigacions en curs van culminar amb un dispositiu policial coordinat pel grup de delictes contra la salut pública de l’Àrea de Policia Judicial i Criminal i en el qual van participar equips de Guies Canins, que va donar lloc a la detenció del presumpte traficant, de nacionalitat andorrana, que se l’imputa de tenir un punt de venda al detall i distribució a l’engròs de marihuana. De fet, la quantitat que es va trobar en l’escorcoll a casa seva no és gens simbòlica, més de dos quilograms, i 42.000 euros en metàl·lic. Fins i tot la policia es va mostrar sorpresa per aquesta troballa “d’un dels principals traficants del país, atès el volum que tenia”. Nombrosos pares i veïns s’han queixat de la concentració de joves i menors que provoquen aldarulls en aquella zona, on en alguns casos es barreja l’alcohol i la droga.

El jove va passar ahir la primera nit a la presó després de declarar davant la batlle, que a la tarda va decretar-ne el processament i empresonament.

Paral·lelament, des de dilluns la policia buscava un dels seus col·laboradors, que va ser localitzat ahir en un control de carretera. També de nacionalitat andorrana i superant la trentena, no duia droga a sobre en el moment de la detenció, però els investigadors consideren que era la mà dreta del presumpte traficant i que l’ajudava en la venda de l’estupefaent. La zona per on es movien els homes abasta des de Caldea, passant pel Prat del Roure i l’escola andorrana, i la zona de darrere del centre comercial.

La policia va precisar en el comunicat que es va comissar 2.185 grams de marihuana i 42.400 euros en l’únic pis perquisicionat, així com elements que corroborarien l’existència d’un important tràfic d’estupefaents, tals com material per confeccionar dosis de marihuana, diverses bàscules i altres petites quantitats d’aquesta droga que semblaven destinades a vendes més al detall. Se sospita que part d’aquesta droga aniria destinada en gran part a menors d’edat, ja que s’ha constatat darrerament un augment de consum de marihuana en zones d’esbarjo de la parròquia properes al lloc de l’actuació policial.

Dos detinguts per vendre droga a menors

tracking