Afers Exteriors

Ubach destaca davant l'ONU la "important cohesió social" d'Andorra contra el racisme

La ministra participa telemàticament al Segment d'Alt Nivell de la 46a sessió del Consell de Drets Humans

Maria UbachSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat avui telemàticament al Segment d'Alt Nivell de la 46a sessió del Consell de Drets Humans (CDH), l'organisme de l'ONU encarregat de promoure i enfortir la protecció dels drets humans a tot el món. El segment s’ha inaugurat aquest dilluns sota la temàtica general “Els avenços en la lluita contra el racisme i la discriminació vint anys després de l’adopció de la Declaració i del Pla d’acció de Durban, i els efectes negatius de la pandèmia de la COVID-19 en aquesta matèria”.

En la seva al·locució, Ubach ha fet referència a la urgència d'implementar polítiques per combatre el racisme i la discriminacióen el marc de la commemoració del 20è aniversari de la Declaració i del Pla d’acció de Durban iha ressaltat la "important cohesió social a Andorra" en aquest aspecte, potenciada per la integració social que proporciona el sistema educatiu del país.

La ministra d'Afers Exteriors també ha fet referència a les conseqüències de la pandèmia en la implementació de l'Agenda 2030 i de l'increment de les desigualtats. En aquest sentit, ha destacat els esforços del Govern per assegurar el dret a l'educació i per pal·liar les desigualtats causades per la Covid.

Ubach també ha posat de relleu la importància de la lluita contra la discriminació, la qual a Andorra ha estat treballadaen diferents iniciatives com la creació de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana o la creació de l’Observatori de la Igualtat, entre altres. A més, la ministra ha destacat les mesures que ha dut a terme el Govern contra la violència domèstica. Finalment,ha reiterat el suport als mecanismes de revisió dels drets humans, com a eina fonamental per assegurar la implementació dels mateixos i dels compromisos

internacionals dels Estats.

La sessió del CDH té lloc entre avui i el 23 de març, i durant aquest període de temps, es preveu l’adopció formal de l’Informe Periòdic Universal presentat per Andorra el passat novembre.

tracking