Pandèmia mundial

Moren dos pacients ingressats a l'hospital per Covid

Els òbits de les últimes hores eleven les víctimes provocades per la pandèmia a 109

Hospital

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos pacients de 80 i 89 anys que estaven ingressats en habitacions de planta de l'hospital per Covid han mort aquest matí. El ministre de Salut ha infomat que un dels difunts és una persona que havia arribat al centre per una malaltia greu i que a més s'ha contagiat del virus.

Les defuncions de les últimes hores eleven el total de víctimes de la pandèmia a 109 i els de la segona i tercera onada a 56, que ja superen en tres els òbits provocats per contagis en la primera fase de la propagació del virus. El darrer traspàs causat pel SARS-CoV-2 es va produir el 13 de febrer.

Joan Martínez Benazet ha informat que s'han registrat 13 positius nous amb 10.712 en total i ha precisat que tot i que els dillus sempre hi ha menys casos pel cap de setmana es manté clarament la tendència a la baixa com demostra que la taxa de reproducció se situa en 0,78. Com a dades positives el ministre ha comentat que els malalts actius baixen a 358, 28 menys que diumenge, i que la mitjana del nombre de pacients de més de 50 anys afectats pel virus segueix en descens. La setmana passada eren 14 casos i avui se situa en 7 i ha recordat que a mitjans de gener s'havia enfilat fins a 22.

El SAAS ha informat aquesta tarda que l'hospital suma 20 pacients afectats pel virus després de les dues defuncions registrades. Els ingressats a planta són 11 i l'UCI baixa a 9 malalts, un menys que ahir, i es mantenen vuit persones intubades amb ventilació mecànica. En l'àmbit educatiu descendeix l'afectació a cinc aules en vigilància activa, de les quals hi ha dos grups amb tots els estudiants confinats a casa i tres amb part dels alumnes en aïllament.

tracking