Política

El PS demana pels impagaments dels ajuts per la pandèmia

La formació assegura que tenen coneixement que hi ha gent que té "dificultats per accedir a les prestacions públiques"

La consellera general del PS, Judith Salazar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar, ha tramitat una pregunta escrita a Govern sobre l'impagament o el retard en el pagament de les prestacions públiques vinculades a la llei de mesures excepcionals i urgents per la situació d'emergència sanitària. Des de la formació socialdemòcrata asseguren que tenen coneixement que hi ha gent que té "dificultats per accedir a les prestacions públiques", i demanen que es faci "un esforç" per evitar que les traves burocràtiques suposin un impediment per donar ajuts "a aquelles persones que efectivament hi tenen dret".

En aquest sentit, Salazar demana que no es deixi a ningú de banda i recorda que "hem de ser curosos, perquè estem parlant del fet que la gent ha de tenir un mínim per poder subsistir en una situació d'extrema dificultat". És per això que al text Salazardemana en primer lloc quants assalariats s'han vist afectats pel retard en el pagament de la seva prestació del mes de gener, i, pel cas que el retard sigui imputable al Govern, si s'ha previst incrementar la prestació amb algun tipus d'interès de demora.

En segon lloc, la consellera general vol saber quin sistema d'informació es preveu per a les persones assalariades quan el departament de Treball rebutja les sol·licituds d'ERTOde les empreses per a les quals treballen. També ha pregunta quants autònomsno han percebut el gener la prestació i sí que ho van rebre al desembre amb l'anterior llei vigent.Finalment, Salazar demana quin sistema d'informació ha previst la CASS per tal d'informar als autònoms de les conseqüències del canvi de regulació de la llei vigent pelque fa a la prestació a la qual poden aspirar

tracking