Innovació

Un camp de pràctiques d'esquí guanya l'Sports Startup Challenge d'Actua

Un total de 64 empreses de 18 països diferents han presentat la seva candidatura al concurs impulsat per l'entitat andorrana i Microsoft

Un camp de pràctiques d'esquí guanya l'Startup Challenge d'ActuaActua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'startup xinesa Snow51 ha guanyat el concurs Andorra Sports Startup Challenge, impulsat per Global Sports Innovations Center de Microsfot (GSIC) i Actua, amb el suport d'SPSG Consulting. Es tracta d'un camp de pràctiques per esquiar tot l'any, és a dir un centre d'entrenament-gimnàs professional, segur en el qual es pot millorar la tècnica de l'esquí durant tot l'any. Segons Actua, elseu sistema d'ensenyament de catifes-esquí permet progressar quatre vegades més ràpid que a la neu.

Snow51 ha estat la guanyadora d'un total de 64 startups de 18 països diferents que es van presentar al concurs, que tenia per objectiu trobar empreses que amb la seva innovació tecnològica puguin contribuir a millorar l'experiència de l'usuari i a desestacionalitzar l'oferta esportiva i turística d'Andorra. Posteriorment es va fer una selecció de les 10 millors empreses, que provenien de vuit països diferents (Suïssa, Argentina, Espanya, Estats Units, Regne Unit, França, Dinamarca i Xina) i finalment va sortir com a guanyadora Snow 51, mentre que la francesa Moonbikes (motos de neu elèctriques i plegables) i l'espanyola Xeerpa (eina per ajudar a identifcar estil de vida i preferències d'usuaris) van rebre mencions especials.

"Estem molt contents amb la participació, el nivell de les propostes que van arribar a la gran final i que han respost perfectament al que buscàvem", ha assenyalat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que ha destacat que "les solucions guanyadores estan impulsades per empreses consolidades i es podrien desenvolupar al país amb els stakeholders locals i fins i tot amb empreses internacionals".

El guanyador rebrà adhesionsal Global Sports Innovation Center impulsat, a més d’un paquet turístic per visitar i gaudir d’Andorra. D'altra banda, el guanyador i les dues mencions especials participaran en un programa de mentoria de tres mesos amb experts del GSIC, d’un Investors Day i de reunions de negocis amb membres de l’Andorra Sports Cluster amb l’objectiu d’explorar la possibilitat d’executar projectes pilot. Els guanyadors també podran mostrar les seves solucions a la Casa de la Muntanya, el Mountain Living Lab d’Andorra.

tracking