Pandèmia mundial

Salut autoritza les visites a les residències de gent gran

El Govern amplia l'aforament als espais culturals fins al 40%

El nombre d'afectats a la planta Covid d'El Cedre s'eleva a nouFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La disminució de casos de coronavirus ha portat el Govern a aprovar avui un nou decret que autoritza les visites a les residències geriàtriques i les sortides d'usuaris a partir del cap de setmana. El ministre Joan Martínez Benazet ha explicat que aquesta relaxació de les mesures imposades per la pandèmia s'ha adoptat tenint en compte la millora de les dades i perquè ja s'ha administrat la segona dosi de manera generalitzada en aquests centres i s'ha immunitzat els residents.

El decret incrementa a més l'aforament als espais culturals que passa del 30% vigent fins ara al 40% després d'analitzar la distància que s'ha de mantenir entre persones "i que hi ha la soca britànica i s'ha de ser molt curosos i prudents" amb l'aixecament de restriccions. El Govern ha decidit eliminar el límit del volum de la música que es podia tenir als establiments però "es demana que tingui només funció d'acompanyament ambiental" que no convidi ni a cridar ni a cantar per reduir el risc per l'emissió d'aerosols.

El titular de Salut ha assenyalat que també s'ha plantejat permetre les visites als pacients ingressats a l'hospital però de moment s'ha descartat aixecar la prohibició pels dos positius que es van diagnosticar divendres a la tercera planta. I ha anunciat que no hi ha hagut cap altre contagiat de la Covid per aquest brot. El ministre ha afegit que si la incidència de la pandèmia segueix a la baixa es podria permetre la presència de públic als esdeveniments esportius.

Martínez Benazet ha remarcat que la resta de restriccions continuen vigents de moment fins a la revisió que es farà la setmana vinent i ha insistit que es permet fumar en grup ni amb la mascareta baixada pel carrer perquè ha afirmat que s'han rebut moltes queixes perquè hi ha ciutadans que no respecten aquesta prohibició imposada pel risc que suposa el fum per a qui es creua o camina darrere el fumador.

tracking