Pandèmia mundial

Govern aprova tres programes de foment d'ocupació, un d'ells específic per als joves

Més de 4.000 assalariats continuen en ERTO

Jordi Gallardo, en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquesta tarda.SFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat tres nous programes del foment de l'ocupació per al 2021, dels quals un és especficament per als joves d'entre 16 i 25 anys. Tal i com ha explicat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, aquestes iniciatives suposaran una inversió d'1,6 milions d'euros, a més d'una partida específica de 175.000 euros per a la formació ocupacional complementària que se’n deriva.

El primer programa és el de la contractació al sector públic, especificament a l'administració pública i la de justícia, el Consell General, les entitats parapúbliques o les societats i entitats sense ànim de lucre. La contractació té una durada d’entre un i sis mesos, i els contractes són prorrogable per un període de sis mesos.

El programa pensat per al sector privat s’estructura en dues fases, una primera contractació de sis mesos, seguida de la contractació definitiva. El contracte ofert ha de tenir 40 hores setmanals, amb un període de prova d’un mes i un salari igual o superior al salari mínim. Aquelles empreses que s'adhereixin al programa rebran una subvenció de 4.500 euros per dotze mesos de contractació, és a dir 300 euros al mes durant els sis mesos de contracte inicial i 450 euros els sis mesos de contractació indefinida. A més, hi ha una prima de 500 euros si es contracta més d’una persona a través d’aquest programa.

Finalment, en el cas delprograma específic destinat a joves d’entre 16 i 25 anys, les empreses que s’hi acullin rebran una subvenció de 5.700 a 6.000 euros per dotzemesos de contractació, és a dir 450 euros al mes durant sis mesos de contracte inicial i 500 euros durant els primers sis mesos de contractació indefinida. També es preveu la prima de 500 euros per més d’una contractació.

Més de 4.000 assalariats en ERTO

D'altra banda, el ministre Gallardo ha fet balanç de les dades de les Suspensions del Contracte de Treball (SCTC) i Reducció de la Jornada Laboral (RJL). Actualment hi ha 4.049 assalariats en ERTO corresponent a 437 sol·licituds de 448 empreses. A més, hi ha 100 sol·licituds pendents de resposta, mentre que 266 demandes per aplicar els ERTO i que afectaven a 1.537 treballadors de 174 empreses han estat desfavorables.

tracking