Pandèmia mundial

Els casos actius se situen en xifres del desembre amb 488 malalts

Salut ha registrat 36 positius nous i un nou descens de la taxa de reproducció

Helena Mas ha fet l'actualització sanitària avuiSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incidència de la Covid-19 al Principat continua a la baixa i la disminució del nombre de positius nous de cada jornada s'ha vist reflectida en una reducció dels casos actius fins a 488 "una xifra per sota de 500 que no es registrava des del 24 de desembre", segons ha destacat la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, en la compareixença d'aquest migdia d'actualització de dades. Els contagis registrats des d'ahir són 36 i el total d'afectats per la pandèmia arriba a 10.427. Les persones que han aconseguit superar la infecció són 9.833 amb la suma de les 52 altes que s'han donat des d'ahir.

Helena Mas ha remarcat que la taxa de reproducció és de 0,83 i segueix la tendència a la baixa mantenint-se per sota d'1 després de tres setmanes. I ha comentat que el que més preocupa a Salut és la situació de l'UCI que es manté amb 11 pacients tots ells amb ventilació mecànica "que tenen elevada edat i són estades llargues". Al centre hospitalari hi havia al migdia altres 14 persones afectades pel virus ingressades en habitacions de planta que s'han reduït a una desena per les altes que s'han donat avui que deixen 21 hospitalitzats.

Final de la primera ronda de vacunes

Salut dona per finalitzada l'administració de la primera dosis de vacunes de Pfizer amb les set que es van posar dimecres a usuaris que quedaven pendents a centres sociosanitaris i que incrementen el total a 1.298. El procés d'immunització es troba ja en la fase de revacunacions amb el primer fàrmac que ha arribat al Principat i dimecres es van posar 189 segons dosis i ahir van ser 135. Totes elles administrades a professionals sanitaris i sociosanitaris i a residents de geriàtrics, segons ha comentat la secretària d'Estat.

L'afectació als centres educatius es redueix avui lleugerament en el nombre d'aules en vigilància activa ja que hi ha com ahir 8 classes amb tots els alumnes confinats però baixen de 15 a 11 els grups amb part dels alumnes aïllats a casa per positius. Les aules en vigilància passiva baixen de 27 a 20.

Cribratges a monitors de lleure

Helena Mas ha anunciat que el ministeri de Salut continua amb els cribratges sectorials amb tests d'antígens per detectar casos de coronavirus i que aquest cap de setmana s'inicia una fase de proves a monitors d'oci i lleure dels comuns. Els tests es fan abans que comencin dimecres les activitats infantils que les parròquies ofereixen a les famílies durant la setmana de vacances escolars de carnaval.

tracking