pandèmia mundial

Salut vol fixar un preu de venda dels tests d'antígens d'entre set i vuit euros

S’ofereix a les farmàcies com a central de compres per adquirir-los a un cost més baix

Salut vol fixar un preu de venda dels tests d'antígens d'entre set i vuit eurosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut vol facilitar l’accés als test d’antígens a la població abaratint-ne el preu de compra. Tal com ha defensat Joan Martínez Benazet en diferents ocasions, el ministeri vol que l’autotest de la Covid esdevingui una eina de control del virus i els ciutadans l’usin de manera quotidiana si s’ha de participar en una activitat que reuneixi persones de diferents nuclis de convivència. Amb aquest objectiu la intenció és fixar un preu de venda unitari d’entre els set i els vuit euros i així s’ha comunicat al Col·legi de Farmacèutics. Per tal que el cost no suposi un perjudici per als establiments el ministeri ha plantejat al col·lectiu esdevenir central de compres i fer una adquisició gran de tests que després revendria a les farmàcies per tal de facilitar que el producte es pugui vendre a aquest preu als consumidors.

El col·legi ha plantejat la qüestió a les diferents farmàcies per recollir la seva opinió i traslladar al ministeri una resposta el màxim de consensuada possible. Una altra de les possibilitats és que els mateixos farmacèutics s’organitzin en central de compres sempre que es garanteixi aquest preu de venda final.

Una qüestió que quedaria per resoldre és què passa amb l’estoc que ara mateix tenen els establiments, adquirit amb anterioritat, per tal de compensar les pèrdues que els podria ocasionar la tarifa unitària. En aquest sentit, i segons hauria traslladat el col·legi als farmacèutics, el Govern compensaria aquest greuge encara que no s’ha definit el procediment. El col·legi també ha expressat en la comunicació que va fer arribar dilluns a les farmàcies que si l’opció escollida és que el ministeri assumeixi la compra dels autotests, el que es demanaria és que el producte fos fabricat i de distribució a la Unió Europea. Tanmateix, un altra demanda és que els únics establiments autoritzats per vendre els tests siguin les farmàcies.

El col·legi apunta que les farmàcies que vulguin adquirir lliurement el producte allà on vulguin ho podran continuar fent però respectant, això sí, el preu oficial que es fixi. I que se seguirà procedint com actualment si tampoc hi ha consens respecte a les propostes ministerials. Però que, en qualsevol cas, s’adverteix que la voluntat en ferm del ministeri és abaratir el preu de venda al públic per tal de facilitar que els ciutadans es puguin fer la prova a casa sempre que es plantegin fer una activitat de cert risc. S’ha demanat als farmacèutics que es posicionin sobre les propostes durant aquesta setmana.

tracking