Pandèmia mundial

Els bars podran obrir fins a les 20 hores

Govern autoritza la reobertura dels parcs infantils exteriors a partir de demà

Parcs d'Escaldes tancats avuiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alleugeriment de les restriccions imposades per la pandèmia que va anunciar dilluns el ministre de Salut amb la reobertura dels parcs infantils s'estén als bars, granges i cafeteries que podran obrir una hora més al vespre, segons ha aprovat el consell de ministres amb vigència a partir de demà. Joan Martínez Benazet ha explicat que els establiments poden prorrogar el servei fins a les 20 hores i a més s'autoritza que hi hagi quatre persones per taula a l'interior dels locals per esmorzar com ja es permet per dinar i sopar.

El titular de Salut ha indicat que s'amplia el nombre de persones per taula al matí però no a la tarda perquè al moment d'esmorzar l'estada a l'establiment és més curta i hi ha menys interacció social que quan el que es fa és compartir una estona per prendre alguna cosa amb amics. I ha remarcat que l'aixecament d'algunes mesures restrictives s'ha decidit perquè les dades epidemiològiques continuen a la baixa amb una taxa de reproducció del 0,85 avui que mostra "una tendència clara i ben marcada" de descens que suma tres setmanes per sota d'1.

Martínez Benazet ha assenyalat que no es preveu obrir per ara els parcs infantils interiors perquè en espais tancats és on hi ha més risc de transmissió del virus i s'ha de mantenir un criteri de prudència. I tot i que les dades d'incidència de la Covid van millorant s'ha de ser "prudents" per les noves soques actives del virus i per la pressió que hi ha a l'UCI on es mantenen 11 pacients ventilats. El ministre ha remarcat que en els parcs infantils exteriors s'ha d'intentar evitar les aglomeracions i garantit la neteja de les instal·lacions sovint.

Les mesures estaran vigents a partir de demà quan es publiqui al BOPA el nou decret i tindran una durada de 8 dies fins a la propera reunió del consell de ministres que analitzarà si les dades epidemiològiques permeten mantenir-les. El ministre de Salut ha insistit en la necessitat de respectar "escrupulosament" les mesures de protecció i distanciament social i fer servir els cribratges perquè "creiem que tenim suficient capacitat per controlar la pandèmia i seguir com en la segona i tercera onada amb restriccions però amb activitats obertes". I ha incidit que són molt pocs els països que poden mantenir l'activitat social com el Principat i ha destacat que ha estat possible gràcies a l'esforç de la ciutadania.

tracking