Dolsa compara Mortés amb Maduro per “la dictadura del comú d'Ordino”

El conseller i el cònsol discuteixen iradament sobre les gravacions de les sessions

Enric Dolsa critica el pressupost destinat al gabinet de cònsolsCOMÚ D'ORDINO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller deX'Ordino, Enric Dolsa, ha comparat aquest migdia al cònsol major, Josep ÀngelMortés, amb el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, per la "dictadura" en la qual ha convertit el Comú d'Ordino. Les espurnes han començat a saltar arran de la pregunta que ha efectuat el conseller de la minoria sobre la possibilitat de gravar les sessions de comú i penjar-les públicament a la web "per transparència amb els electors". Fins ara, tal com ha admès Dolsa, el conseller deX'Ordinorebia en una memòria USBla gravació de les sessions de comú i "les rebotava als meus electors per Whatsapp". "No hi havia cap manipulació de l'arxiu, sinó que era la sessió i la roda de premsa íntegra perquè no només es veiés la feina que està fent Enric Dolsa, sinó el Comú d'Ordino", ha assegurat.

No obstant això,Mortésha comentat que arran d'aquest succés, la corporació ordinenca ha denegat compartir les gravacions de la sessió de comú a lamemòria USBde Dolsa atès que "és una eina de treball interna per les transcripcions de les actes que no està inclosa en les ordinacions de funcionament del comú". La decisió ha empipat al conseller de la minoria que ha denunciat "l'obsessió unilateral del cònsol per amagar informació". En diverses converses entre ambdósMortésel va advertir que això "no es podia fer" i que, en tot cas, es podria arribar a plantejar diferents vies per acostar la informació a la ciutadania, tot recordant quealfinalitzar cada sessió es pengen les actes a la web del comú.

La resposta delcònsolmajor no ha convençut a Dolsa, que enmig de diverses disputes telemàtiques per veure qui tenia el torn de paraula, ha criticat durament la "manca de transparència" deMortés. "Em va dir que era il·legal. Que m'ho digui qualsevolaltra personadel comú serà un debat entre ell i jo, però que m'ho digui vostè que ha estat subsíndic quan en una administració superior al comú no només es grava la sessió, sinó quees donaen directe per televisió, és no posar llum i taquígrafs", ha manifestat Dolsa, que ha aprofitat a recriminar aMortés"per penjar-se la medalla" sobre les gravacions del comú, tot recordant "que es van fer en el meu consolat". "Si vostè pogués les sessions esfariena les 12 de la nit perquè no ho pogués veure ningú. No penso debatre més perquè el que està clar és que el comú d'Ordino està sota una dictadura", ha conclòs, afegint que, com en la prova del cotó, "agradarà o no, però jo sempre vaig amb la veritat pel davant, no amb mitges veritats".

Per tancar la rèplica,Mortésha negat categòricament haver dit "que fos il·legal" i s'ha defensat els atacs rebuts. "Sempre hem sigut transparents amb ell, però quan l'interlocutor que tens al davant no li interessa la transparència no podem fer res", ha assegurat, posant com a exemple "a la meitat de les comissions no hi ve". "Si vol buscar excuses entrobaràles que vulgui", ha subratllat elcònsol, que ha destacat que les sessions de comú segueixen sent públiques per assistir-hi presencialment tot i que ha reconegut les dificultats actuals arran de la Covid-19.

tracking