Pandèmia mundial

Benazet afirma que "de ben segur tenim la soca britànica a Andorra"

Salut ha registrat avui 40 contagis més i un descens de la taxa de reproducció

Joan Martínez Benazet durant la compareixença d'aquesta tardaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Martínez Benazet ha assegurat aquesta tarda que la soca britànica de la Covid està per tot Europa i, per tant, el Principat no està exempt d'aquesta variant del virus que ha recalcat que "serà la que dominarà els següents mesos i de ben segur que la tenim a Andorra". I ha precisat que s'han demanat seqüenciació de mostres del virus per anar analitzant a les variants que correspon. El ministre de Salut ha destacat que per això s'han de mantenir les mesures de protecció individuals per evitar l'expansió del virus tot i que ara mateix estigui baixant la incidència al país i que el Govern "estarem molt atents a qualsevol canvi en l'evolució de la pandèmia" que podria provocar un augment de casos per les noves soques del SARS-CoV-2.

L'actualització sanitària eleva a 10.352 els casos de coronavirus a Andorra amb 40 positius nous des d'ahir. Els pacients amb el virus actiu baixen a 514 i el nombre de recuperacions ascendeix a 9.732 amb les 58 registrades en les últimes hores. El ministre ha remarcat que la taxa de reproducció continua en descens i se situa avui en 0,85 de manera que acumula tres setmanes per sota d'1 que "indica que anem decreixent els casos diaris". I ha recordat que en la tercera onada es va arribar a un màxim de taxa de l'1,4 i en la segona el pic va ser d'1,9.

La pressió hospitalària es manté igual que dimarts amb 27 contagiats ingressats, dels quals 11 estan intubats amb ventilació mecànica a l'UCI i 16 a habitacions de planta. Martínez Benazet ha reiterat que "cures intensives és el coll de botella i costa molt baixar" i tot i que havia baixat l'ocupació han entrat dos pacients en els últims dies a la unitat.

tracking