Mor Antonio Gil José, un dels testimonis dels crims de Tor

El veí havia acusat Josep Mont i Marlí Pinto com a autors de l'assassinat de "Sansa"

Mor Antonio Gil José, un dels testimonis dels crims de TorYoutube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Antonio Gil José, un dels veïns de Tor que assegurava ser testimoni de l'assassinat de JosepMontané"Sansa", va morir ahir, segons ha anunciat el periodista i escriptor Carles Porta a través de les xarxes socials. Porta tenia relació amb Gil José perquè havia escrit el llibre sobre el cas, on el definia com a "bonatxot". Gil José va acusar Josep Mont iMarlí Pinto com a autors de l'assassinat, però el seutestminomiva ser desestimat i els dos sospitosos van quedar absolts.

El conflicte de Tor es remunta al 1896 quan es va constituir una societat de copropietaris de la muntanya, de manera que les tretze cases del poblet es repartien la sobirania de lesterres, ja quela muntanya era molt rica en pastures i fusta i s'evitava així que fos declarada comunal i propietat de l'estat espanyol. Una de les clàusules era que per a ser copropietari de la muntanya calia viure tot l'any al poble, fins i tot durant l'hivern, quan Tor queda aïllat i incomunicat per les grans nevades, un fet que va acabar desencadenant el conflicte entre JosepMontané"Sansa" i Jordi Riba "Palanca", que va morirel novembrede 2019. Ambdós es disputaven la propietat de la muntanya fins que els jutjats van declarar que "Sansa" era amo únic de la muntanya el febrer de 1995. Cinc mesos després va ser assassinat a casa seva, i ha passat a ser un crim que no s'ha esclarit mai.

La primera noticia emesa sobre els assassinats de Tor la va fer TV3 el 3 de gener del 1997, on s'explicaven els fets i la proximitat de la relació de la muntanya amb Andorra.

tracking