Vandalisme constant

Els veïns de la plaça dels Dos Valires es mostren indignats pels aldarulls que es produeixen diàriament a la zona. Expliquen que els joves que es reuneixen a l’indret es dediquen a tirar per les escales els contenidors de la brossa.

Vandalisme constantFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns de la plaça dels Dos Valires afirmen que a l’indret es produeixen altercats contínuament per part dels més joves de la parròquia i del país. Així, exposen que més enllà dels aldarulls succeïts dimecres passat al vespre, l’espai és víctima de la “barbàrie” d’adolescents i, fins i tot, nois i noies d’entre 12 i 13 anys que, segons manifesten, “es dediquen a tirar diàriament els contenidors per les escales” de la zona. Una realitat que neguiteja i enrabia els veïns, els quals consideren que s’ha de respectar el mobiliari urbà que utilitzen tots els residents de la zona. “Els seus pares els haurien d’ensenyar a comportar-se i a tractar bé allò que ens aporta el comú”, diuen.

A més, destaquen que a la zona no només es realitzen botellons i reunions multitudinàries que poden incentivar la propagació del coronavirus, sinó que també es trafica amb droga. “Moltes vegades veiem un cotxe que para a la rotonda i hi ha intercanvi de productes estupefaents. Nosaltres ho veiem quasi cada dia i no entenem com la policia encara no ha actuat”, assenyalen. I apunten que en els darrers anys aquestes actuacions s’han incrementat i que actualment “s’està arribant a uns nivells excessius pel que fa a la falta de respecte si els diem alguna cosa”, i asseveren que “també ens han arribat a insultar i a amenaçar”.

Quant a l’altercat succeït entre els agents de circulació del comú d’Escaldes i el grup de joves, els veïns comenten un fet curiós dels incidents. I és que “en cap moment vam sentir ni música ni soroll”, mentre “en diverses ocasions s’han fet notar molt més”. D’aquesta manera, remarquen que es van assabentar dels fets en el moment en què van arribar les patrulles i van veure les llums, i reiteren que “almenys per una vegada” els joves estaven tranquils. “Parlaven, reien, però no feien un soroll excessiu perquè algun veí de la zona avisés els agents”, expliquen. I exposen que “segurament són nois amb certes problemàtiques, però creiem que són bones persones”.

tracking