pandèmia mundial

La Generalitat permetrà la mobilitat amb l'Alt Urgell a partir del dilluns

Catalunya considera que ho possibilita la situació epidemiològica dels dos territoris

La Generalitat permetrà la mobilitat amb l'Alt Urgell a partir del dillunsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les adaptacions de les restriccions de mobilitat que entraran en vigor dilluns a Catalunya inclouran la unificació a efectes de mobilitat permesa entre l’Alt Urgell i Andorra, segons va informar ahir a la nit el departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya en comunicat de premsa. Al text del govern català s’indica que dilluns, un cop finalitzat el confinament nocturn, entraran en vigor les noves restriccions de mobilitat autoritzades pel Procicat, les quals preveuen passar del confinament perimetral municipal al confinament perimetral comarcal.

“En aquest sentit”, s’assenyala en el comunicat de premsa, “i un cop realitzades totes les comprovacions de la situació epidemiològica i l’estudi de la situació actual en ambdós territoris, avui s’ha decidit que la comarca de l’Alt Urgell i Andorra siguin considerats un únic territori a efectes de les restriccions de mobilitat a partir de dilluns”.

Per tant, el confinament perimetral comarcal permetrà la mobilitat amb Andorra. Amb tot, les autoritats recorden que cal restringir la mobilitat el màxim necessari i mantenir la màxima alerta pel que fa al compliment de les mesures d’autoprotecció davant la Covid-19.

Dijous la secretària general del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Elisabeth Abad, va negar que hi hagués cap petició sobre la taula ni per part del Principat ni tampoc de l’Alt Urgell per assimilar en mobilitat ambdós territoris. Abad va afirmar que tot i que Catalunya passaria dilluns a un confinament de caràcter comarcal, “aquest canvi no suposarà l’assimilació entre Andorra i l’Alt Urgell”.

Aquest fet va provocar la reacció de l’executiu i el portaveu, Eric Jover, va recordar que en el decurs de la reunió que el 7 de gener hi va haver entre el cap de Govern i el vicepresident català, Pere Aragonès, es va tornar a fer aquesta petició i va dir que “estem sorpresos que no els consti”.

tracking