Pandèmia mundial

TMA a 34 turistes francesos a l''Stop Lab' de la capital

El ministre de Salut remarca que no s'oferiran proves com a "reclam" per a visitants

'Stop Lab' del pàrquing de Prat de la CreuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L''Stop Lab' del pàrquing de Prat de la Creu ha fet avui 34 TMA a turistes francesos perquè puguin acreditar que no tenen la Covid i retornar al seu país. El ministre de Salut ha comentat que l'operativa s'ha posat en marxa aquest matí i que també s'han fet proves a 4 residents que han d'anar al territori veí i ha reiterat que el Govern no adoptarà "cap mesura que pugui ser un reclam per als turistes", com podria interpretar-se la proposta dels empresaris del Pas de la Casa de finançar part del preu del test dels visitants que facin estada a la vila fronterera.

Joan Martínez Benazet ha recalcat que les TMA s'ofereixen com a complement per ajudar els visitants francesos al seu retorn perquè puguin presentar una prova reconeguda per les autoritats sanitàries del veí del nord. I ha afegit que no es faran en 'Stop Labs' de cap altre punt del Principat "per motius tècnics i operatius".

Els visitants gals que es vulguin fer la TMA han de reservar hora al 821 905 i tindran el resultat per correu l'endemà de fer-se la prova. El preu són 40 euros que Martínez Benazet ha recordat que corresponen a la tarifa pública que s'aplica també per a les proves que es fan a residents de la Seu d'Urgell.

tracking