Pandèmia mundial

Brot amb 17 contagiats en un concert a la Fada Ignorant

La transmissió del virus es va produir al local de la capital dissabte

Proves per detectar la Covid-19Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Joan Martínez Benazet ha anunciat que avui s'ha detectat un brot de coronavirus amb 17 persones que han participat "en un esdeveniment programat" del qual no ha volgut facilitar cap detall i que el Diari ha pogut saber que és un concert celebrat a la Fada Ignorant dissabte passat. El local havia programat una actuació que es va cancel·lar per la Covid i es va decidir fer una festa informal per celebrar el 13è aniversari de l'establiment al que només van acudir músics del país. Els assistents es van fer tests d'antígens i tots van donar un resultat negatiu abans de l'espectacle i van portar la mascareta quan estaven com a públic, segons han informat fonts properes. Abans d'aquesta trobada el local havia acollit un concert de l'artista Perrocker a l'hora del vermut que va aplegar sis persones.

El ministre ha indicat que no podia donar més informació perquè la detecció "és un fet molt recent" i que entre els positius hi ha "treballadors i clients" i que no afecta a gran franja d'edat de risc específica ni a persones vulnerables i ha assegurat que el brot "està controlat" i que l'oficina Covid treballa en el seguiment del cas per determinar si hi ha més persones afectades.

Martínez Benazet ha informat que els positius de les últimes hores són 35, que incrementen el total de casos a 10.172. El nombre de malalts amb el virus actiu baixa a 624, quinze menys que ahir, i les recuperacions ascendeixen a 9.444 amb les 49 altes de les últimes hores.

Sis ingressats menys

L'hospital sumava al migdia 32 ingressats per Covid, un pacient més que en el balanç d'ahir, que després de la compareixença del ministre s'han reduït a 26, segons ha informat el SAAS. Els malalts baixen a l'UCI d'onze persones totes amb ventilació mecànica a deu aquesta tarda, i els afectats pel virus a planta passen de 21 al migdia a 16 després de les altes que s'han donat avui.

La incidència de la pandèmia a les aules obliga a tenir tancades 11 classes, cinc més que dijous, i 16 amb part dels alumnes aïllats a casa. El nombre de grups escolars en vigilància passiva es redueix dels 63 d'ahir a 60.

tracking