Els propietaris de gossos perillosos hauran de superar una formació

Calvó descarta les pistoles taser entre les armes coercitives que podran dur els Banders

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia CalvóFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha anunciat aquesta tarda al Consell General, durant l’aprovació del Projecte de llei de modificació del Cos de Banders, que els propietaris de gossos potencialment perillosos hauran de superar una formació, de caràcter obligatori, per “acreditar les capacitats” de fer-se càrrec d’un can d’aquesta mena. En aquest sentit, la ministra ha recordat l’episodi que va succeir al gener de l’any passat quan un gos de raça perillosa va agredir una infant com un exemple d’incident “que no pot tornar a produir-se”.

En la mateixa línia, la consellera de DA, Mónica Bonell, ha assegurat que els gossos perillosos representen el 5% del total del cens caní, una xifra que ha anat a l’alça en els darres anys. Per aquest motiu, Bonell ha exposat que la formació “permetrà actuar amb suficient coneixement de causa per prevenir danys majors”, així com també va asseverar que l’executiu podrà prohibir per reglament la importació de certs gossos potencialment perillosos.

L’aprovació de la llei ha comptat amb el suport de DA, L’A i CC, mentre que els grups de l’oposició han votat en contra. Com era de preveure, el concepte de “mitjans coercitius” que podran disposar el cos de banders ha estat un dels elements de major controvèrsia a la Cambra. La titular de Medi Ambient s’ha remès a “l’anàlisi tècnic” que hauran de dur professionals en la matèria per definir, via reglament, quin tipus d’armes poden dur els banders, tot i que ha descartat que les pistoles taser siguin de futura d’utilització pels banders. “Són determinats supòsits de legítima defensa davant de situacions de risc com són els controls nocturns o fronterers”, ha remarcat Bonell.

El conseller de terceravia, Olíver Alís, s’ha mostrat especialment crític al respecte d’aquesta qüestió i ha lamentat que la voluntat de la mejoria és que els banders esdevinguin “un cos repressiu”. Per la seva banda, el conseller del PS, Roger Padreny, ha catalogat de “nyap” la modificació de llei i ha furgat en les “contradiccions” en els posicionaments entre el Govern i la majoria.

tracking