Pandèmia mundial

La Generalitat veu difícil aixecar les restriccions de mobilitat

Els responsables de Salut afirmen que la situació és "d'altíssim risc" i que el gruix de les mesures s'han de mantenir

El secretari general de Salut català, Marc Ramentol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat no ha decidit encara si prorrogarà el confinament municipal vigent fins al dilluns vinent però la situació dels hospitals no aconsella eliminar les restriccions de mobilitat, segons han comentat les autoritats catalanes en la roda de premsa posterior a la reunió d'avui del Procicat. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, que ha comparegut per l'absència de la consellera Alba Vergés confinada per ser contacte d'un positiu, ha manifestat que dilluns vinent farà poc que s'ha superat el pic assistencial "i hi ha una situació d'altíssim risc del sistema sanitari que fa pensar que el gruix de les mesures s'han de mantenir".

Ramentol ha explicat que els indicadors de la pandèmia milloren avui a Catalunya perquè hi ha un alentiment dels ingressos a l'UCI que fan preveure que en els propers dies s'assoleixi el pic màxim de pressió assistencial i ha subratllat que les xifres d'aquesta tercera onada "són marcadament superiors" al pic de l'anterior ja que ara hi ha més de 700 pacients a cures intensives. Una situació que ha declarat que fa que "no seria òptim esperar que proposem un relaxament notori" de les restriccions actuals que impedeixen els desplaçaments fora del municipi i ha destacat que hi ha "l'amenaça" de la soca britànica que està augmentant la incidència de la malaltia a tot Europa. Per això ha reiterat que des de la conselleria de Salut "no podem defensar un relaxament desmesurat" de les limitacions actuals.

Marc Ramentol ha indicat que durant tota aquesta setmana s'analitzaran els indicadors de les dades sanitàries i l'evolució de la corba assistencial en el marc del Procitat per decidir si es prorroguen les mesures actuals o si es canvien. La Generalitat ha incrementat des d'aquest matí els controls als viatgers per assegurar el compliment del tancament perimetral de Catalunya i s'han fet inspeccions a tres trens d'alta velocitat per comprovar que tots els viatgers entraven o sortien del territori català per motius justificats. El conseller d'Interior ha informat que s'han detectat diverses infraccions i s'ha sancionat les persones que no han pogut justificar el desplaçement.

Salut ha detectat avui 3.358 contagis nous, gairebé els mateixos que ahir, i ha alertat que preocupa la situació d'increment de positius a la comarca del Pla d'Urgell. El responsable de la Unitat covid, Jacobo Mendioroz, ha destacat que Lleida ja va ser una zona molt afectada pel virus i que va patir les primeres restriccions més dures durant l'estiu.

tracking