Pandèmia mundial

La pandèmia suma ja un centenar de víctimes mortals

Una padrina de Sant Vicenç d’Enclar i una dona ingressada a la planta d’El Cedre van traspassar

La pandèmia suma ja un centenar de víctimes mortalsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut va notificar ahir la defunció de dues padrines més per la Covid-19 respecte d’ahir, una xifra que provoca que Andorra arribi a les 100 víctimes mortals pel virus des de l’esclat de la pandèmia. Una de les difuntes, com va informar el Diari, va ser una dona de 86 anys resident a la clínica geriàtrica de Sant Vicenç d’Enclar infectada pel brot al centre, mentre que la segona defunció va ser la d’una pacient de 66 anys que provenia del seu domicili i havia estat traslladada a la planta Covid d’El Cedre derivada des del servei d’urgències de l’hospital.

Pel que fa a la resta de l’actualització sanitària, el ministeri de Salut va detallar que en les darreres 24 hores s’han detectat 63 contagis nous per Covid i que la xifra total de casos acumulats des de l’inici de la pandèmia és de 9.779 persones. Així mateix, el nombre de casos actius amb la malaltia és de 737, 30 menys que ahir, i s’han donat 91 noves altes que fan que les recuperacions siguin 8.942. Quant a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, el centre té 40 pacients ingressats per coronavirus, tres més respecte d’ahir. D’aquesta manera, la pressió hospitalària va tornar a augmentar en les darreres hores i a la unitat de cures intensives va ingressar un nou malalt per Covid-19 i ja són 13 les persones que estan en aquesta àrea, onze de les quals es troben sota ventilació mecànica. La planta Covid habilitada a El Cedre té cinc pacients, un menys que ahir, amb dos residents de Salita, un de l’Albó i dos pacients geriàtrics que provenen del seu domicili i que han estat derivats al centre sociosanitari de Santa Coloma des del servei d’urgències de l’hospital.

Paral·lelament, Salut també va notificar que ahir es van administrar 35 vacunes de Pfizer, totes elles a professionals sanitaris de diversos àmbits que van rebre el vaccí a les instal·lacions del SAAS. Per tot plegat, la xifra de persones vacunades és de 779. Respecte a la incidència en l’àmbit educatiu, les escoles del país tenen 68 aules amb algun tipus de confinament, de les quals 22 estan completament aïllades i 46 de manera parcial, i Salut té en observació 54 classes més que estan sota vigilància passiva.

L’avís d’Alemanya

El comitè de vacunes del ministeri de Salut d’Alemanya ha recomanat que la vacuna d’AstraZeneca no s’administri a les persones majors de 65 anys davant la manca de dades que hi ha actualment que puguin provar la seva eficàcia en aquesta franja d’edat. “La vacuna d’AstraZeneca, a diferència de les ARNm, només s’hauria d’administrar en persones d’entre 18 i 64 anys”, va dir el comitè, que va precisar que de les 341 persones vacunades en el grup de 65 anys o més només una es va infectar de coronavirus.

tracking