Pandèmia mundial

La mort de dos padrins de Sant Vicenç eleva a 91 les defuncions

Salut detecta 92 casos nous de coronavirus, que fan superar la barrera dels 9.000 positius

Dues morts per Covid a Sant Vicenç d'Enclar eleven les defuncions a 91Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut va notificar ahir la defunció de dues persones més amb Covid que residien al geriàtric Sant Vicenç d’Enclar, a Santa Coloma. Els nous traspassos, juntament amb la dona de 107 anys que va morir divendres a la tarda, eleven la xifra d’òbits per la pandèmia a un total de 91. Aquestes defuncions arriben en una jornada en la qual es van detectar 92 casos nous, que provoquen que Andorra hagi trencat la barrera dels 9.000 positius de coronavirus des de l’inici de la pandèmia el passat mes de març. En total són 9.038, dels quals 8.181 corresponen a la segona onada. Els casos actius es tornen a situar per sobre dels 800, concretament amb 831 residents infectats.

La pressió sobre el sistema sanitari, de la mateixa manera al llarg dels darrers dies, tampoc millora. L’hospital Nostra Senyora de Meritxell compta amb quatre pacients més que ahir i se situa amb 29 ingressats per Covid. D’aquests, 22 es troben hospitalitzats a planta, mentre que n’hi ha set a la Unitat de Cures Intensives, dels quals cinc requereixen ventilació mecànica, un més respecte a divendres. D’altra banda, a la planta Covid d’El Cedre hi ha 19 ingressats, un menys que en la darrera actualització, després de la sortida d’un resident procedent de Salita. D’aquest centre sociosanitari hi ha set pacients, onze de Sant Vicenç d’Enclar i un de la residència Albó.

En referència a la població escolar, des del ministeri van manifestar que actualment hi ha 27 aules sota vigilància activa, de les quals tres es troben completament aïllades i 24, de manera parcial. També hi ha dinou classes sota vigilància passiva.

tracking