pandèmia mundial

Salut notifica 57 positius i les hospitalitzacions baixen a 23

Els autotests d'antígens han permès detectar 66 positius nous

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut ha detectat 57 positius nous des d'ahir, els quals han situat la xifra total de casos des de l'inici de la pandèmia en els 8.249, 7.392 de la segona onada. Els actius han tornat a superar la barrera dels 600 i s'han situat en 617. Així ho ha fet saber el titular de Salut, Joan MartínezBenazet, qui ha reconegut que hi ha un repunt dels contagis,tal i coms'esperava, però que "de moment és moderat i controlat".

El nombre de pacients ingressats a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell per Covid-19 ha tornat a baixar per segon dia consecutiu amb dues noves altes a planta en les últimes 24 hores. En un primer moment, elSAASha informat que hi havia 27 pacients al centre hospitalari a causa del virus, tot i que després ha corregit que n'hi han23, dels quals 19 són a planta, mentre que l'UCI es manté amb quatre ingressats, dels quals un requereix ventilació mecànica. La planta Covid d'El Cedre segueix amb nou padrins deSalitacontagiats pel brot al centre sociosanitari i Matínez Benazet ha transmés un missatge de tranquil·litat per a la resta de familiars dels interns de la residència escaldenca.

El ministre ha explicat la taxa de reproducció del virus (RHO) s'ha situat en 1,28, després que a finals de la setmana passada la xifra augmentés fins a l'1,5. En aquest sentit, el titular de Salut ha destacat la importància dels tests d'antígens que s'han repartit gratuïtament durant les festes nadalenques i ha recordat que els comuns estan repartint aquestes proves per tercera vegada per tal que els residents majors de6anys es cribrin abans del dia de Reis. Els autotests d'antígens, segons dades del ministeri de Salut, han permès la detecció de 66 positius, persones que no s'han pogut reunir amb els seus familiars per celebrarNadali Cap d'Any.

tracking