Esquí sense 'Après'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anar a esquiar ja fa molts anys que és molt més que només calçar-se les botes i agafar els esquís, la taula o el trineu i baixar per una pendent plena de neu. I és que les activitats complementàries ja formen part del dia a dia de les estacions, i entre aquestes, en sobresurt una per sobre de la resta, l’Après-ski. Aquestes festes, postesquiada, on gran quantitat de gent s’acumulava per prendre unes copes abans de tornar cap a casa, són les primeres que es clausuraran en el moment que les pistes puguin tornar a obrir.

Àustria, que manté una pugna amb Alemanya per obrir les instal·lacions, n’ha decretat el tancament, però ha anat més enllà. El canceller Sebastian Kurz ha decretat el toc de queda a les 10 de la nit a les estacions del Tirol, Vorarlberg i Salzburg. L’origen d’aquesta mesura? La quantitat de demandes que està rebent el govern austríac a causa del brot de Covid-19 que es va generar a l’estació d’Ischgl el passat mes de març, on fins a 6.170 turistes s’haurien contagiat, i haurien 32 morts, després de passar per la idíl·lica estació que és coneguda com l’Eivissa dels Alps per les grans festes d’Après-ski que s’hi celebraven fins la passada temporada. El canceller Kurz va ser molt clar a l’afirmar que “per a tots els fanàtics dels esports de neu, disfruteu de l’esquí però oblideu-vos de l’Après”.

Està per veure què aplicaran la resta de països amb aquesta tradició, ja que sembla que almenys, per aquesta temporada, el gaudi de les baixades a gran velocitat no es podrà complementar amb una cervesa amb els amics per comentar-les i reviure-les a peu de pistes.

tracking