pandèmia mundial

Els positius augmenten a 77 per "petits brots"

La xifra d'hospitalitzacions puja a 23 i baixen a quatre els pacients intubats a l'UCI

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xifra de positius ha pujat avui en 77 casos després de diverses jornades amb una mitjana sobre quaranta "per algun petit brot en diferents institucions o comunitats" ha manifestat el ministre de Salut que ha precisat que corresponen "a alguna entitat esportiva o persones que han transmès la Covid en relacions socials en reunions que no s'havien d'haver fet". Joan Martínez Benazet ha reiterat la necessitat de respectar les mesures sanitàries perquè el virus "està entre nosaltres i som els que els transportem" i ha emfatitzat que la incidència de la malaltia "està descens però estem lluny d'acabar la segona onada".

El titular de Salut ha informat que aquests nous brots amb el de la presó i el del SAAS han fet pujar la taxa de reproducció a 0,98 "i esperem que torni a baixar".I ha apel·lat a la responsabilitat individual per frenar la propagació del SARS-CoV-2 especificant que només 15 dels últims contagiats tenen més de 55 anys i que els positius s'estan donant entre gent més jove. Martínez Benazet ha manifestat que "anem millorant progressivament però la situació és de certa tensió i qualsevol error com hem vist ens pot posar en una situació compromesa".

La pandèmia deixa fins avui 6.428 casos de coronavirus amb 810 malalts actius, 38 més que els registrats ahir, i 5.542 persones recuperades amb 39 altes noves. El titular de Salut ha destacat la bona evolució dels pacients ingressats a l'UCI ja que es mantenen 9 a la unitat però només hi ha quatre amb ventilació mecànica ja que hi ha hagut tres extubats en les últimes hores que ara hauran de passar un llarg període de molta rehabilitació.

El total de pacients amb Covid a l'hospital són 23, un més que ahir, amb 14 a planta i el ministre ha indicat que a cures intensives hi ha 4 ingressats que no tenen la infecció i un d'ells necessita suport de ventilació mecànica.

tracking