pandèmia mundial

L'obligació de presentar una PCR a Espanya no afectarà Andorra

La mesura, que entrarà en vigor el 23 de novembre, no s'aplicarà a les fronteres terrestres

La frontera espanyola tanca de nit excepte per motius justificatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exigència espanyola de presentar una PCR amb resultat negatiu per poder accedir al territori veí no afectarà els ciutadans d'Andorra. La mesura, que entrarà en vigor el 23 de novembre, no s'aplicarà a les fronteres terrestres, és a dir, als viatgers provinents de França, Portugal, Gibraltar ni Andorra, segons ha pogut saber el Diari.

Espanya exigirà a la resta de viatgers que provinguin de zones de risc per coronavirus una prova negativa feta, com a mínim, 72 hores abans de l'entrada al país, segons ha fet saber el ministre de Sanitat, Salvador Illa, als consellers autonòmics del Consell interterritorial del Sistema Nacional de Salut. La mesura es publicarà demà en el Boletín Oficial del Estado (BOE) i requerirà que els viatgers hagin de presentar el document original de la prova PCR, redactat en espanyol o anglès, en paper o electrònicament. En aquest sentit, el ministre portaveu, Eric Jover, ha detallat aquesta tarda en la roda de premsa posterior al consell de ministres que el Govern està en permanent contacte amb Espanya i "en coordinació amb les autoritats veïnes".

La valoració sobre quins països estan en situació de risc es fa seguintel mapa que elabora el Centre Europeu per al Control de Malalties, en el qual actualment tots els estats membres ho estan menys Noruega, Finlàndia i Grècia. Per a aquells que no pertanyen a la Unió Europea ni a l'espai Schengen se'ls aplicaràla referència de la incidència bàsica acumulada per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies.

tracking